2019 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura çekimi ile kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına atanmak üzere adayların tercihleri alınıyor. Adayların dikkati şimdi de tercihlerin sona erip kura çekiminin gerçekleştirileceği tarihe çevrildi. Peki, EKPSS engelli memur alımı tercihleri ne zaman bitiyor? Kura çekimi ne zaman yapılacak? EKPSS tercih süresi ve kura çekimiyle ilgili detaylar haberimizn içeriğinde…

EKPSS ENGELLİ MEMUR ALIMI TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığın tarafından (ÖSYM), Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme yapılmak üzere adaylardan 23 Aralık’a kadar tercihleri alınacak.

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan ilana göre, kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak. Yerleştirme işlemleri, EKPSS sonuçları ve kura usulü ile gerçekleşecek.

Adayların, kadro tercihlerini yapabilmeleri için 2016-EKPSS veya 2018-EKPSS’ye girmiş, 2016-Kura veya 2018-Kura ile yerleştirme için başvuruda bulunmuş olmaları gerekiyor.

Adaylar tercihlerini, 23 Aralık Pazartesi saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin ‘https://ais.osym.gov.tr’ internet adresine giriş yaparak gerçekleştirebilecek.

Editör: TE Bilisim