Başkent Ankara’da inşa edilecek olan 4 bin Sosyal Konut için 7 projede talepler toplandı. Başvuruda bulunan vatandaşlar TOKİ Ankara kura çekim tarihini heyecanla bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’nin 81 ilinde uygulamaya konulan TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesi için 16 Aralık 2019-15 Ocak 2020 tarihleri arasında başvurular alındı. Şimdi vatandaşlar bulundukları illerin TOKİ kura çekim gününü bekliyor. Peki, TOKİ Ankara kura çekimi ne zaman saat kaçta nerede yapılacak? Detaylı bilgi haberimizde yer almaktadır.

TOKİ Ankara kura çekimi ne zaman saat kaçta nerede yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yürütülen proje adım adım ilerliyor. 24 Şubat 2020 tarihinde başlayan TOKİ 100 Bin Sosyla Konut Projesi’nde kuralar çekiliyor. Bu kapsamda en çok merak edilen illerden biri olan Ankara’da TOKİ kura çekim tarih, yer ve zamanı da merak ediliyor.

Toplam 7 projede taleplerin alındığı başkentte inşa edilecek 4 bin konut için de kuralar çekilecek. Ankara’da inşa edilecek olan 4 bin konut için 18 bin kişi başvuruda bulundu. Çekilen kura sonucu projeden yararlanmaya hak kazanan vatandaşlar TOKİ’nin inşa edeceği 2+1 ve 3+1 konutların sahibi olacak.

TOKİ Ankara kura çekimi ne zaman?

TOKİ Ankara kura çekimleri 2020 Mart ayının ikinci haftasında gerçekleştirilecek. İlk kura Ankara’nın Sincan ilçesindeki 2 bin 300 konut için 6 Mart 2020‘de çekilecek. Sincan Saraycık Projesi’ndeki 2+1 konutların kurası 6 Mart saat 10.00’da, 3+1 konutların kurası ise aynı gün saat 14.00’te çekilecek.

TOKİ Ankara kura çekimi nerede?

Ankara Sincan Saraycık Projesi’ndeki 2+1 ve 3+1 konutların kuraları, Ankara Sincan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ Ankara Sincan Saraycık Projesi kapsamında çekilen kura sonuçlarının 6 Mart 2020 tarihinde açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim