Dünyanın en çok kullanılan konsol markalarından olan PlayStation 5 ve Xbox Series X için geri sayım başladı. Oyun tutkunları heyecanla PlayStation 5 ve Xbox Series X’in ne zaman satışa çıkacağını araştırıyor. Xbox müjdeli bir haber verirken Sony tarafından da konuya ilişkin açıklama yapıldı. Peki, PlayStation 5, Xbox Series X Türkiye’de ne zaman satılacak? İşte PlayStation 5 ve Xbox Series X Türkiye satış fiyatları. Detaylar haberimizde…

PLAYSTATİON 5 TÜRKİYE’DE NE ZAMAN SATILACAK?

Sony tarafından yapılan açıklamaya göre; PS5 12 Kasım’da ABD, Japonya ve Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın diğer taraflarında ise 19 Kasım’da geliyor.

XBOX SERİES X TÜRKİYE’DE NE ZAMAN SATILACAK?

Microsoft’un yeni oyun konsolları Xbox Series X ve Series S modelleri bir mağaza aracılığıyla ülkemizde ön siparişe açıldı. Xbox Series S veya Xbox Series X sipariş etmek isteyen tüketiciler, halihazırda bu mağazalar üzerinden ön sipariş oluşturabiliyor. Microsoft’un yeni nesil oyun konsolları 10 Kasım’da ise Türkiye dahil birçok ülkede genel satışa sunulacak.

Xbox Series X satışı için şimdiden anlaşmalı yerlerden ön siparişte bulunabileceksiniz.

PLAYSTATİON 5 TÜRKİYE SATIŞ FİYATLARI

Sony tarafından paylaşılan bilgiye göre; PlayStation 5 standart sürüm fiyatı 499 dolar, PlayStation 5 Dijital sürüm fiyatı ise 399 dolar olarak açıklandı.

Blu-ray disk sürücülü PS5: 499 dolar (3.862 Türk Lirası vergiler hesaplandığında 9 bin Türk Lirası civarında olması bekleniyor.)

Disk sürücüsüz tamamıyla dijital PS5: 399 dolar ( 3.100 Türk Lirası vergiler hesaplandığında 7 bin 500 Türk lirası civarında olması bekleniyor.)

XBOX SERİES X TÜRKİYE SATIŞ FİYATLARI

Türkiye’de faaliyet gösteren bir mağaza, Xbox Series X ve Xbox Series S’i ön siparişe açtı. Xbox Series X’in fiyatı ise mağazada 9299 TL olarak listelendi. Xbox Series S fiyatı için ise 5399 TL’lik bir etiket belirlenmiş durumda. Bu fiyatlar, Xbox Series S için 700 TL, Xbox Series X için ise 1.800 TL zam anlamına geliyor. Yeni Xbox kontrolcüleri ise mağazada 999 TL’den alıcısını bekliyor.

Editör: TE Bilisim