Diriliş Postası/Ankara

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital eğitim platformu EBA’da, 11. ve 12. Sınıflar için yeni nesil sorular ve onlarca kaynak kitap barındıran, ayrıca öğrencilerin ihtiyacına göre akıllı yönlendirme sistemiyle hedeflerine ilerlemelerini sağlayan Akademik Destek Sistemi (ADES), gençlerin beğenisini kazandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle 25-26 Temmuz 2020 tarihine ertelenen YKS’ye en verimli şekilde hazırlanmak için son bir ay içerisinde ADES’e kayıt olup, sistemi kullanan 11 ve 12. sınıf öğrencisi sayısı 828 bine ulaştı.

BİR AY İÇİNDE 828 BİN ÖĞRENCİ KAYDOLDU

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital eğitim platformu EBA Akademik Destek Sistemi, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerin beğenisini kazandı. Yeni tip koronavirüs Kovid-19 Salgını nedeniyle 25-26 Temmuz 2020 tarihine ertelenen YKS’ye en verimli şekilde hazırlanmak için son bir ay içerisinde ADES’e kayıt olup, sistemi kullanan 11 ve 12. sınıf öğrencisi sayısı 828 bine ulaştı.

11. ve 12. Sınıflar için yeni nesil sorular ve onlarca kaynak kitap barındıran ADES, öğrencilerin ihtiyacına göre akıllı yönlendirme sistemiyle hedeflerine ilerlemelerini sağlıyor.

ÜNİVERSİTE SINAVINA YAPAY ZEKÂ İLE HAZIRLANIYORLAR

ADES’te her öğrenci yapay zekâ destekli sistem tarafından kendisi için önerilen çalışma stratejisiyle üniversite hedeflerine doğru ilerliyor. Sistem, öğrencilerin “Sıfırdan Çalış”, “Eksiklerini Kapat” ve “Sorulara Yüklen” gibi farklı stratejiler seçmesine olanak sağlıyor. ADES her öğrenciye özel yol haritası oluşturuyor, öğrenciler tüm konulara eşit zaman harcamak yerine, hedefe ulaşmak için önem vermeleri gereken konulara yönelebiliyorlar.

HER ÖĞRENCİYE ÖZEL SINAV STRATEJİSİ VE YOL HARİTASI

ADES’te 240 binden fazla soru bulunuyor. ADES’te öğrencinin bir konuyu ne derinlikte kavradığını kestirmek için öğrencinin deneme sınavı soruları ve test soruları cevapları, soru zorluk parametreleri ve hangi sıra ile çözüldükleri analiz edilerek hedefleriyle karşılaştırılıyor. Bunun sonucunda sıradaki konunun önerilip önerilmeyeceğine yine sistem tarafından karar veriliyor. Akademik Destek Sistemini değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yılın başında öğrencilerin ihtiyaçlarını sorduklarını ve EBA Akademik Destek Sistemi’ni ona göre hazırladıklarını belirterek, “Öğrencilerimizin üniversite sınavına hazırlanırken tüm ihtiyaçları olanı ortaya koymak için büyük çaba sarf ettik. Elbette o zaman böyle bir salgın dönemiyle karşılaşabileceğimizi düşünmemiştik. Şu an içinde bulunduğumuz uzaktan eğitim koşullarında Akademik Destek Sistemi’ne olan ihtiyaç daha da arttı. Bir milyona yakın gencimizin gösterdiği ilgiden ve her gün sisteme kayıt yaptıran onlarca yeni öğrencimizin olmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim