Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan son dakika açıklaması gelirken gözler evde bakım maaşlarına çevrildi. Evde bakım yardımı alan ailelerin, 2020 yılı Temmuz – Aralık dönemleri için evde bakım parası ve engelli aylığı 2020 ücretlerinde artış oldu. İhtiyaçları doğrultusunda uygulanan sosyal hizmet modelleriyle düşük gelirli birey ve aileler destekleniyor. Peki, evde bakım ücreti maaşı ne kadar oldu? İşte Bakan Selçuk’tan evde bakım maaşı açıklaması. Detaylar haberimizde…

BAKAN SELÇUK’TAN EVDE BAKIM MAAŞI AÇIKLAMASI! EVDE BAKIM ÜCRETİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 18 yaş altı bakıma muhtaç engelli yakını bulunan vatandaşların aylıklarını 567.97 TL’ye çıktığını belirtti. Ağır silikozis hastalığı olanların aylıkları da 1.562,86 TL’ye yükseldi. Evde bakım parası ne kadar konusunda önemli açıklamalar yapan Selçuk, 535.805 engelli vatandaş için evde bakım yardımı yapıldığını aktardı. Buna göre evde bakım yardımı 2020 yılının Temmuz ve Aralık dönemi için artış gerçekleştirildiğini de bildirdi. Evde bakım parası 2020 yılı Temmuz – Aralık döneminde aylık 1.544,61 TL oldu.

Evde bakım aylığı 2020 artışının yanı sıra Bakan Selçuk; koruyucu ailelere çocuk başına ödenen ücretin de 1.485 TL’den 1.687 TL’ye çıktığını bildirdi. Bakan Selçuk; engelli aylığı ve evde bakım aylığı ödemelerinin nasıl yapıldığını konusunda da bilgi verdi. Yaşlı ve engelli aylık ödemeleri her ayın 5’i ile 9’u arasında PTT aracılığı ile yapılıyor. Talep edildiği durumda aylıklar hanelere de teslim ediliyor. Böylece vatandaşlar engelli aylığı ve evde bakım parası 2020 ödemelerini alırken herhangi bir sorun yaşamıyor.

Editör: TE Bilisim