Kitapseverlerin merakla beklediği Sultanbeyli Belediyesi’nce düzenlenen kitap fuarı kapılarını açtı. “Kitapların başımızın üstünde yeri var!” sloganıyla 5.’si gerçekleşecek kapılarını açacak olan fuar, bu sene de heyecan uyandırdı. Sultanbeyli Kent Meydanı’nda saat 13.00’da kapılarını açan fuar, 6 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Kitap meraklıları 10.00 ila 20.00 saatleri arasında fuarı gezebilecekler.

“İNSAN HAYÂL KURDUĞU MÜDDETÇE İNSANDIR”

Fuarın açılış programında konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, fuarın açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Perşembe günü yaşanan deprem için İstanbullulara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Keskin, “Sanat, kültür ve bilimle hepimizin dünyasında açılan pencereler bizi yenidünyalara davet eder. Bu aynı zamanda geçmişle gelecek arasında kuracağımız bağın da anahtarıdır. İnsan hayâl kurduğu müddetçe insandır. Kitabın bize bıraktığı miras bu hayalleri gerçekleştirmede üzerine koyacağımız yeni değerlerle birlikte gelişir ve büyür. Bizim görevimiz gelecek nesillerimize ecdadımızın bayrağını taşıyan değerli yazarlarımızın eserlerini tanıtmak, onları öncü konumda tutmaktır.” şeklinde konuştu.

Kültürü, sanatı ve dolayısıyla kitabı küçümseyen toplumların kaybetmeye mahkûm olduğunu vurgulayan Keskin, “9 gün boyunca Sultanbeyli’de geleceğimize miras bırakan kıymetli fikir insanlarımızın eserleri sizlerle olacak. Bu eserleri gençlerimiz geleceğe taşıyacak ve inanıyorum ki onlar da almış oldukları ilhamla birlikte kendilerini keşfederek yeni eserleri gelecekte bu coğrafyaya kazandıracaklardır.” diye konuştu.

“KİTAP SEKTÖRÜ HIZLA BÜYÜYOR”

Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu Başkanı Münir Üstün yaptığı konuşmada bu sene fuarın 5.’sinin organize edildiğini ifade etti. Fuara emek veren herkese teşekkür eden Üstün, kitap sektörünün hızla büyüdüğünü kaydederek, “İnşallah daha iyi noktalara geleceğiz.” dedi.

Kitapların her zaman iyi bir dost olduğunu kaydeden İstanbul Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, “Ülkemizde kültürün lafını çok ederiz. Kültür her şeyden önce yaşadığın mekânı, çağı anlamak ve anlamlandırmaktır. Bunun için geçmiş bize bir müracaat kaynağıdır. Kuru bir övgü değildir. Bu işin esası inceliktir zerafettir, hukuktur. Kitap bizi birleştirir. Sultanbeyli’de güzel çalışmalar yapılıyor. Sultanbeyli kültür ve sanatıyla algısını değiştirdi. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay da yaptığı konuşmada Sultanbeyli’de eğitim ve kültür adına büyük çalışmalar olduğunu kaydetti. Fuarın güzel bir organizasyon olduğunu vurgulayan Kaymakam Kubilay, herkesi kitap okumaya davet etti.

Konuşmaların ardından fuarın onur yazarı Nurullah Genç ve onur konuğu Prof. Dr. Ümit Meriç kitap sevdalıları için bir söyleşi gerçekleştirdi. Fuar 6 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak.

Editör: TE Bilisim