Diriliş Postası Muhabiri İbrahim Seçkin Talaş/Ankara

Koronavirüsle mücadelede gösterdikleri üstün gayrete rağmen sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları son bulmuyor. Temmuz ayında 14 şiddet olayında 22 sağlık çalışanı mağdur olurken olaylarda 21 saldırgan yer aldı. 14 şiddet vakasında 8 fail mahkeme tarafından serbest bırakılırken 13 saldırgan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

22 SAĞLIK PERSONELİ ŞİDDETE MARUZ KALDI

Vatandaşları tedavi etmek için üstün bir gayret gösteren sağlık personeli kendini bilmez kimseler tarafından zaman zaman şiddete uğruyor. Vakaların görüldüğü yerlere bakıldığında ise şiddet sınır tanımıyor. Temmuz ayında sağlık çalışanlarına yönelik toplam 14 şiddet vakası gerçekleşti. Vakaların 6’sı hastanelerde, 2 vaka aile sağlığı merkezlerinde, 6 vaka ise saha çalışmalarında vuku buldu. Şiddet olaylarında, 5 doktor, 8 112 ekibi, 2 güvenlik görevlisi, 1 hemşire ve 6 da diğer sağlık çalışanı şiddetin kurbanı oldu. Temmuz ayından önce yaşanan 2 şiddet vakasında mahkeme kararını verdi. Bu kararın ilkinde bir diş hekimini bıçakla yaralayan saldırgana mahkeme 11 yıl 8 ay hapis cezası verilirken Çiğli’de iki doktora sözlü ve fiili şiddet uyguladığı iddiasıyla yargılanan şahsı ise mahkeme kararıyla beraat etti.

SALGINDA SAĞLIK ÇALIŞANININ İŞ YÜKÜ ARTTI

Sağlık Sen’den yapılan açıklamada, “Zorlu salgın mücadelesi bu iş yükünü daha da artırmıştır. Bu ağır yük, ne yazık ki sağlık birimlerinde kol gezen şiddet korkusu nedeniyle tüm çalışanların daha fazla belini bükmekte, psikolojilerini bozmakta ve onları meslekten soğutmaktadır” ifadelerine yer verildi. Sağlık-Sen’den, ‘Bir sağlık çalışanına uygulanan şiddetin, toplumun her ferdine uygulandığı’ gerçeği temel kriter alınıp buna göre toplumsal duruş sergilendiğinde, sağlıkta şiddetin azalacağının unutulmaması gerektiği açıklaması yapıldı.

Editör: TE Bilisim