Koronavirüs salgını sonrası turizm sektörü büyük bir yara almıştı. Normalleşme takvimiyle beraber 1 Haziran itibariyle birçok sektör uzun bir aradan sonra tekrardan hizmet vermeye başladı. Yazın tatil beldelerine gitmek isteyen vatandaşlar ise otellerin ne zaman açılacağını araştırıyor. Normalleşme adımlarıyla birlikte, turizm sektörünün de canlanması bekleniyor. Peki Oteller ne zaman açılıyor? Oteller açık mı? Detaylar haberimizde…

OTELLER NE ZAMAN AÇILIYOR? OTELLER AÇIK MI?

1 Haziran itibariyle aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 15 ilimizin seyahat yasağı kalkmıtı. Böylece 3 Nisan’dan beri uygulanan seyahat yasağı son bularak tatil beldelerine gidiş yolu açılmış oldu. Ayrıca, THY ve Pegasus da, 4 Haziran itibariyle iç hat uçuşlarını tekrardan başlattı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, turizm sezonunun haziran başında başlayacağını duyurmuştu. Yaz aylarının gelmesiyle 1 Haziran itibariyle oteller de kapılarını tekrardan açtı ve müşterileri kabul etmeye başladı.

PAZARLAR VE KAPALIÇARŞI NE ZAMAN AÇILACAK?

Pazaryerleri, sosyete pazarları hariç 11 Mayıs’ta açıldı. Sosyete pazarlarının da haziran ayının başında açılması planlar arasında. Merakla beklenen Kapalıçarşı da 1 Haziran’da açılacak. Pazaryerlerinde uygulanan maske zorunluluğu ve mesafe kuralı, sosyete pazarı ve Kapalıçarşı’da da uygulanacak. Genelgeyle, il, ilçe ve beldelerdeki pazar yerlerinde, giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye/nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışına getirilen kısıtlama kaldırıldı. Söz konusu malzemelerin 11 Mayıs saat 09.00’dan itibaren geçerli olmak üzere pazarlarda satışına izin verildi. Pazar yerlerinde bu malzemelerin satışını yapacak pazarcı esnafı, daha önce yayımlanan genelgelerle mevcut pazaryerleri için getirilen her bir satış yeri arasında en az 3 metre mesafe olması şartı, pazarcı esnafının ağız ve burnunu kapatacak şekilde maske kullanması tedbirleri başta olmak üzere belirlenen tüm kurallara uyacak.

KREŞLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.” dedi. Öte yandan bir süredir kapalı olan kreşlerin durumu hakkında da bilgi verdi. İşte, Erdoğan’ın açıklamasının tamamı;

“Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetleriyse kendi takviminde devam edecektir. Üniversitelerle ilgili duyuruyu YÖK zaten daha önce yapmıştı. Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran’da faaliyete geçecektir.” dedi.

SPOR SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Spor salonlarının ise haziran ayının son haftası açılması öngörülüyor. Sürücü okulları, dans okulları, futbol ve basketbol okullarının ikinci aşamada açılması hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim