Döviz piyasalarında, son olarak ülkemizde de görülen koronavirüs salgınına bağlı panik havası etkisini devam ettiriyor. Ayrıca Rusya ve Suudi Arabistan’ın petrol arzı restleşmesine bağlı olarak petrol fiyatlarındaki yüzde 30’luk düşüş döviz fiyatlarını dalgalandırıyor.

Geçen hafta son 9 ayın rekorunu kıran dolar/TL daha sonra dengelense de yeni haftaya ciddi bir yükselişle başlamıştı. Dün ise küçük bir düşüşün ardından dolar ve sterlin düşüş euro ise yükseliş sergilemişti.

Peki bugün dolar düşer mi, yükselir mi? 12 Mart 2020 dolar ne kadar oldu? Bugün dolar, euro, sterlin fiyatları.

12 MART 2020 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar/TL, bugüne düşüşle başlamasının ardından şu sıralar önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,2 altında 6,1460’tan alıcı buluyor.

EURO NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro yüzde 0,4 artışla 6,9780’den işlem görüyor.

STERLİN NE KADAR?

Düşüş yaşayan bir diğer para birimi olan sterlin ise 7,9790’dan satılıyor.

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

Koronavirüs salgınının etkileri bu haftanın başında “kara pazartesi” etkisi yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmenin etkileri bu nedenle gölgede kaldı. Risk algısının yüksekliği nedeniyye gelişmiş ve gelişmekte olan ülke borsaları ile gelişmekte olan ülkelerin para birimleri belirgin bir satış baskısına maruz kalıyor.

Teknik olarak paritede yukarı yönlü hareketlerde 6.2200 ve 6.2500 seviyeleri direnç , aşağı yönlü hareketlerde ise 6.1500 ve 6.1200 seviyeleri destek noktası olarak izlenebilir.

12 MART 2020 DÖVİZ FİYATLARI

Editör: TE Bilisim