Sıfır Atık” projesine tam destek veren Esenler Belediyesi, çevreci projeleriyle geri dönüşümden elde ettiği tekerlekli sandalyeden deterjana, defterden yağa ve ekmeğe kadar olan kazanımlarının bir halkası olan defter dağıtımını bu yıl da sürdürüyor.

“Kitaplar Hükûmetimizden, Defterler Belediyemizden” diyerek, geri dönüşüm tesislerinde tamamen atıkların ayrıştırılmasıyla 11 yılda, 5.5 milyon defter elde edildi.

ÇÖPTEN OKUL SIRALARINA

Okullarda yüz yüze eğitime geçilmesinin hemen öncesinde gerçekleşecek programda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, bu yıl da geri dönüşümle eğitime çöpten kazandırılan 500 bin defteri Oruç Reis İlkokulu’nda öğrencilere dağıtacaklar.

İLK AKILLI ŞEHRİN TEMELİ ATILIYOR

Geri dönüşüm defterlerinin dağıtımının ardından, Bakan Kurum ve Başkan Göksu’nun katılacağı bir törenle, Türkiye’nin ilk “Akıllı ve Güvenli Şehri”nde bulunan yeni etap konutlarının temeli atılacak. Riskli yapıların dönüştürülmesi için kentsel dönüşüm çalışmalarını, “Laf Değil, İş Üretiyoruz” sloganıyla sürdüren Esenler Belediyesi, depreme dayanıklı ve güvenli konutlar inşa etmeye devam ediyor. 98 bin 160 riskli yapının 56 bininin yenilendiği Esenler’deki Türkiye’nin “Akıllı ve Güvenli Şehri”nde, ilk iki etabın ardından üçüncü 1.000 konutun temeli atılacak.

Editör: TE Bilisim