2019 KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığı iddiasıyla birlikte başvuru yapan öğrenciler ve aileler internet başında. Özellikle KYK sitesine yoğun bir katılımın olduğu bilgisi geliyor. Peki, KYK sitesine neden girilmiyor? KYK sitesi neden açılmıyor? İşte detaylar…

KYK sitesine neden girilmiyor? KYK sitesi neden açılmıyor?

KYK başvuru sonuçları resmi siteden açıklandı. Bu sebeple öğrenci ve veliler yoğun bir şekilde sisteme giriş yapıyor. Çok yoğun bir katılımın ve aktif kullanıcının olduğunu bilinirken sitenin çöktüğü haberi de geldi. KYK sitesi kyk.gov.tr adresinin bu gece açılması zor görünüyor. Detaylar geldikçe haberimizde olacak.

2019-2020 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2019 yılı için belirlenen burs ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira. Dolayısıyla öğrenciler 2019 yılında bu ücretleri alacak ancak 2020 yılı için burs ücretlerinde artış yapılması ve 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI’NDAN BURS AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanBeştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde bir konuşma yaptı. Konuşmasına 2019-2020 akademik yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek başlayan Erdoğan, yeni akademik yılda hocalara ve öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

Öğrencilere verilen kredi ve burs desteklerine ilişkin de bilgi veren Erdoğan, şöyle konuştu:”Kredi veya burs olarak olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize bin lira, doktora öğrencilerimize bin 500 lira veriyoruz. Bu imkandan faydalanan öğrenci sayısı 1 milyon 613 bindir. Harç filan var mı? Kaldırdık mı, kaldırdık. Harç verildiği zaman kıyamet koparanlar acaba şimdi nerede? Şimdi ortada yoklar. Ama biz devlet olarak milletimize karşı olan o görevi de yerine getirdik. Üstelik Türkiye attığımız tüm bu tarihi adımlara rağmen, nüfusa göre, üniversite sayısı bakımından hala oldukça mütevazi bir yerde bulunuyor.

Editör: TE Bilisim