EURO 2020 öncesi son viraja girerken rakip İzlanda. A Milli Futbol Takımımız İzlanda’yı yendiği takdirde gruptan çıkmayı garantileyecek. Teknik direktör Şenol Güneş mücadele öncesi basın toplantısı düzenledi.

Şenol Güneş’in açıklamaları şu şekilde:

Yarın bu işi bitirmek istiyoruz

EURO 2020 için iyi başlamak istiyorduk, sonuna geldik, yarın da iyi bitirmek istiyoruz. Fransa bu grubun favorisiydi, İzlanda’yla çekişecektik. Henüz bir şey bitmiş değil, yarın puan ve puanlar alırsak garantilemiş oluyoruz. Bize düşen görev yarın bu işi bitirebilmek. Tüm takım olarak hazırız. Kendi oyunumuzu oynayacağız ama onların gücünü de biliyoruz. Keyifli başlayıp keyifli bitirmek istiyoruz. Bugüne kadar olumlu işler yaptık.

Kendi oyunumuzu oynayacağız

Kabul etmek lazım, Fransa daha iyi oyunculardan kurulu ve iyi bir takım. Fransa maçını oynadığımız koşullarla İzlanda maçını oynadığımız koşullar farklıydı. Biz Fransa’yla mücadele edip oraya gittik, yarın bu tip bir mazeretimiz olmayacak. Hem kendi gücümüzü gösterip, onlara üstünlük sağlamak istiyoruz. Kazanamasak, berabere kalsak bile yetiyor ama bu kendi oyunumuzu oynamaktan bizi vazgeçirmeyecek.

Cenk sakat!

İzlanda bizden daha iyi çalışıyor, Antalya’da, kendi şehrimizde çalışıyorlar. Kuş bile sokturmuyorlar içeri, bizde herkes içeri girip çıkıyor. Cenk sakat, İrfan Can zaten yok. Cenk’in sakatlığını yarına kadar söylemeyecektim ama zaten haberler çoktan yayılmış. Kaptan Emre Belözoğlu da şu an iyi durumda, başlayıp başlamayacağına sonra karar vereceğim.

Editör: TE Bilisim