2021 ALES sınavı ne zaman? ALES/2 sınavının yapılacağı tarih belli oldu mu? soruları adaylar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Son dönemde artan koronavirüs vakalarının ardından ÖSYM’nin düzenlediği ALES/2 sınavını ertelemişti. Normal şartlarda Aralık ayında yapılacak olan sınavın hangi tarihte yapılacağı merak konusu oldu. Peki, 2021 ALES sınavı ne zaman? ALES/2 sınavının yapılacağı tarih belli oldu mu?

2021 ALES SINAVI NE ZAMAN? ALES/2 SINAVININ YAPILACAĞI TARİH BELLİ OLDU MU?

ALES/2 sınavının ne zaman gerçekleştirileceği henüz belli olmadı. 22 Ocak’a kadar uzatıldığı duyurulan yüz yüze eğitimin son kabine toplantısının ardından 15 Şubat tarihine ertelendiği açıklandı. ALES/2 sınavının da yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte ilan edilecek bir tarihte gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

ALES NEDİR?

ALES’in açılımı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’dır. ÖSYM tarafından senede 3 kez yapılır ve bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren beş yıl süreyle geçerlidir.

ALES, 50 sayısal ve 50 sözel sorularının bulunduğu iki testten oluşmaktadır. 100 sorudan oluşan bu sınav için 150 dakika (2,5 saat) cevaplama süresi verilmektedir. ALES sorularının derslere göre konu dağılımları aşağıdaki gibidir:

– Matematik: Temel kavramlar, basamak kavramı, bölme ve bölünebilme, asal çarpanlar, EBOB-EKOK, rasyonel sayılar, sıralama, basit eşitsizlikler, mutlak değer, özdeşlikler ve çarpanlara ayırma, üslü sayılar, köklü sayılar, denklemler, oran-orantı, problemler, kümeler, işlem, saymanın temel ilkesi ve olasılık.

Editör: TE Bilisim