Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah – Atina

Pandemi sürecinde kendi kendine yeten nadir ülkelerden olan ve dünyaya sağlık malzemesi yardımı gönderen Türkiye’nin yıldızının küresel çapta parlaması emperyalistleri rahatsız etti.

Algı operasyonlarına başlayan Batı basını, dün hep bir ağızdan “Türkiye ekonomisi iflasın eşiğinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomiyi kurtarmak için her yolu deniyor” türü algı operasyonu haberlere başlandı.

İNGİLİZ, ALMAN, YAHUDİ BASINI BAŞI ÇEKTİ

Reuters haber ajansı, İngiliz gazeteleri The Guardian ve The Economist, Alman Deutsche Welle ve daha pek çok haber kurumu, sanki aynı kaynaktan emir almışçasına söz konusu karalama kampanyasına start verdi. İsrail’de Jerusalem Post ve Haaretz gibi büyük gazeteler de bu akıma katıldı.

Türkiye’yi karalamak için her yolu deneyen, gerekirse hayali argümanlarla dahi saldıran Yunanistan ve Güney Kıbrıs medyaları da beklendiği üzere bu fırsatı kaçırmadı.

HEP AYNI TERANE

Her 15 günde bir “Türkiye batıyor, Erdoğan çaresiz. IMF’ye gidecekler” türü haberlerin çıktığı Yunan ve Rum basını, bu kez aynı iddiaları “Biz demiştik. Uluslararası medya da aynı şeyleri yazmaya başladı” minvalinde paylaştı.

Türkiye’nin turizm alanında da çok büyük zarar göreceği öne sürülerek IMF’nin kapısının çalınmasından kaçış olmadığı iddia edildi.

YUNAN VE RUMLAR BAYRAM ETTI

Bu ifadeleri ekonomisi turizm ve gemiciliğe dayanan Yunanistan’ın benimsemesi dikkat çekti. Zira Avrupa’da ülkeler “Tatili ülke içinde yapın” diye ardı ardına açıklamalara başvururken, ekonomisinin aslan payı gelir kalemi olan turizmin tehlikeye girdiği bir ortamda Yunan medyası kendi sorunlarını bırakıp her zaman olduğu gibi Türkiye’ye saldırarak günü kurtarma yolunu seçti.

Peki “yerliler”e ne demeli?

Tüm bu karalama kampanyaları, Batı’da Türkiye’nin gelişmesi ve ilerlemesini istemeyen ne kadar fazla grup ve devlet olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. İşin ilginç yanı ise, Batı değil Türkiye’nin içinde de bu kitlenin yerli sürümlerinin çok sayıda mevcut olması.

Reuters de Türk Lirası’nın zayıfladığını öne sürerek Türkiye’nin finansal destek aradığını öne sürdü.

Türkiye’ye yönelik algı operasyonlarına katılan The Economist, hükümetin Türk lirasını güçlendirme politikasını diline doladı.

Editör: TE Bilisim