Hollanda devi PSV Eindhoven, Fenerbahçe’nin en önemli teknik direktör adayı Roger Schmidt’i göreve getirdiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından Avrupa’da söz sahibi olan, karizmatik ve başarılı teknik adamlarla anlaşma yolunda büyük zorluklar çeken Fenerbahçe için işler daha da sarpa sardı.

KARİYERLİ İSİMLER YANAŞMIYOR

Ali Koç başkanlığındaki yönetim, kendisini ispat etmiş Avrupalı çalıştırıcılara istedikleri bütçeyle yanaşmazken rota zorunlu olarak Türkiye’ye ve Türkiye’de çalışmış bilindik isimlere çevrildi. Başkan Koç’un Erol Bulut, Abdullah Avcı seçeneklerini masaya yatırdığı bir diğer seçeneğin de Mircea Lucescu olduğu belirtildi. Buna karşın yönetimden bazı isimlerin ne Lucescu’ya, ne Bulut’a ne de Avcı’ya sıcak bakmadıklarını, bu durumun da Fenerbahçe’de ciddi bir krize yol açtığı ifade edildi.

İşte 3 teknik direktör hakkında yapılan yorumlar:

1- Mircea Lucescu: Dönemin başarılı teknik adamlarından biriydi fakat artık 76 yaşına geldi. Son deneyimleri (Zenit – Türk Milli Takımı) hep başarısız. Vizyon anlamında artık sürekli değişen ve gelişen futbolun çok uzağında.

2- Erol Bulut: Anadolu kulüplerindeki başarısı takdir edilir fakat burası Fenerbahçe. Olası kötü sonuçlarda kriz yönetiminde yetersiz kalabilir. Şimdiye kadar büyük takım çalıştırmadı, önümüzdeki sezon bir hoca gönderip aynı senaryoları yaşamak zorunda istemiyoruz.

3- Abdullah Avcı: Başakşehir’de bulduğu rahat bir çalışma ortamında başarılı sayılabilecek bir performansı vardı. Ama ilk büyük takım macerasında (Beşiktaş) başarısız oldu. Tartışmaya çok açık bir isim.

AVCI’YI İSTEYENLER DE VAR

Öte yandan bazı yöneticilerin ise diğer iki teknik adama nazaran Abdullah Avcı’nın Fenerbahçe’ye daha uygun bir isim olduğu görüşünü savunduğu öğrenildi. Söz konusu yöneticiler, iyi bir kadro mühendisliğiyle Avcı’nın özlenen başarıyı getirebileceği görüşündeler.

Editör: TE Bilisim