Koronavirüs salgınının başlangıcından itibaren adeta seferberlik ilan eden geçen Türkiye, hem salgının ülkemize sıçramasını engellemek hem de salgından ciddi oranda etkilenen ülkelerdeki vatandaşlarını güvence altına almak için büyük bir çalışma başlattı.

BİLİNÇLİ VATANDAŞ

Devletin bu çabalarına STK’lar ve birçok gönüllü kuruluş da destek verirken, dayanışmaya bazı bilinçli vatandaşlar da katkı sunuyor. İşte o vatandaşlardan biri de Çankırı’nın Korgun ilçesine bağlı Ildızım köyünde imamlık yapan Salih Ekberbiçer.

KAPI KAPI DOLAŞIYOR

Genç imam, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarına sınırlama getirilmesinin ardından örnek bir vatandaşlık bilinciyle kolları sıvadı.

Bulunduğu köydeki evleri tek tek dolaşmaya başlayan Ekberbiçer, mağdur durumdaki yaşlı vatandaşların istek ve taleplerini önce listeleyip sonra yerine getirmeye başladı.

GENÇLERE ÖRNEK OLDU

Genç imam, takdir toplayan bu duyarlı tutumuyla başta gençler olmak üzere köyündeki tüm insanlara örnek olurken, diğer yandan da imamlığın sadece maaşlı memurluktan ibaret olmadığını bir kez daha hatırlatmış oldu.

Editör: TE Bilisim