Sırbistan’da diplomasinin başında bulunan İvica Daçiç, Kosova’nın Interpol üyesi olmasını beklemediğini belirterek, “Interpol üyeliği için toplantıya katılanların üçte ikisinin oyu gerekiyor, çekimser oy ya da toplantıda olunmaması hesaba alınmaz ve Kosova bağımsızlığını tanımayan ülkelerden oylamamayı bekliyoruz. Kosova’nın bu kurumda üçte iki oyçokluğu yok” değerlendirmesini yaptı.

“SİLAHLARI ELİMİZE ALIRIZ”

2006 yılında Sosyalist Partisi’nin başına geçen “Balkan Kasabı”nın eski danışmanlığını yapan Daçiç, Kosova’yı yeniden işgal etmesi için silahları eline alması hiç sorun olmayacağını söylemişti.

2012’de ise Başbakanlık koltuğuna ilk kez oturan Daçiç Kosova’yı tanımayacaklarını ancak dünyanın bütün ülkeleriyle iş birliği içinde olacaklarını, güvenliğin avukatlığını yapacaklarını ve komşularıyla iyi ilişkierine el uzatacağını kaydetmişti.

ARNAVUTLAR’LA YAPILAN GÖRÜŞMELER ZORMUŞ

Faşist zihniyetiyle yaşayan Dışişleri Bakanı Daçiç, bu senenin mart ayında iki ülkenin devam eden diyaloğu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, diyaloğun arabulucusu olan Avrupa Birliği’nin (AB), Kosova tarafına yardım etmekle kendisine zarar verdiğini iddia ederek, “Arnavutlarla yaptığımız görüşmeler zor, ancak uluslararası toplumun tutumu karşısında hayal kırıklığına uğrayan Vucic ile onların işi daha da zor olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa’nın en yeni ülkesinin Interpol üyeliği Birleşik Arap Emirlikleri’nde 20 Kasım’da düzenlenmesi beklenen örgütün genel meclisi toplantısında görüşülecek.

Editör: TE Bilisim