Diriliş Postası Muhabiri Suat Vilgen

Fenerbahçe’de kötü gidişat sonrası kupadaki Trabzonspor maçının ardından Ersun Yanal’la yollar ayrılmıştı. Bu gelişmeyi takiben arayışlara dört koldan başlayan Sarı-Lacivertlilerde çarpıcı bir gelişme yaşandı.

SEZON SONU İÇİN SÖZLEŞTİLER

Ali Koç başkalığındaki Fenerbahçe yönetimi, ilk somut temasını şu an boşta olan tecrübeli teknik direktör Abdullah Avcı ile gerçekleştirdi. Gelen bilgilere göre yapılan görüşmede Avcı, görevi seve seve kabul edeceğini ancak ligin kalan bölümünde değil yeni sezondan itibaren takımın başına geçmek istediğini söyledi. Takımın kötü gidişatını da hesaba katan Fenerbahçe cephesinin Avcı’nın isminin yıpratılmaması adına başarılı çalıştırıcının önerisini olumlu bulduğu öğrenildi.

YIL SONUNA KADAR GEÇİCİ İSİM

Bu noktada üzerinde zaten düşünülen diğer plan devreye sokuldu. Buna göre takım sezonun geri kalan bölümünü camianın içinden gelen geçici bir isimle geçirecek. Mayıs ayında ligin sona ermesiyle birlikte Abdullah Avcı ile sözleşme imzalanacak. Bu süre içinde Avcı da gelecek sezonun kadro planlamasını yapacak.

EMRE EŞOFMANLARI GİYİYOR

Öte yandan Fenerbahçe’nin tecrübeli kaptanı Emre Belözoğlu da sezon sonunda aktif futbol kariyerine son vererek daha önce Başakşehir’de yıllarca birlikte çalıştığı Abdullah Avcı’nın teknik ekibinde yardımcı antrenör olarak görev alacak. Avcı ile temas kurulmasında oldukça etkili olan Emre ayrıca, sezon bitimine kadar takım içindeki duruma ilişkin bir rapor da hazırlayarak takımın yeni hocasına sunacak.

KOÇ GEÇEN SEZON DA İSTEMİŞ

Bu arada Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un geçtiğimiz sezon Philip Cocu’nun görevden ayrılması sonrası Abdullah Avcı ile bir süre önce görevden ayrılan sportif direktör Damien Comolli aracılığıyla görüşerek 2019 Mayıs’ı için söz aldığı öğrenildi. Ancak o süreçte taraftarın yoğun baskısıyla Ersun Yanal, göreve getirilişiyle bu plan rafa kalktı. Avcı da o dönemde Beşiktaş’ın teklifini kabul etmiş ancak tecrübeli hocanın bu macerası sadece yarım sezon sürmüştü.

Editör: TE Bilisim