Üniversite sınavına katılan yüz binlerce öğrenci YKS sonuçları ne zaman açıklanacak konusunu merak ediyor. Bu yıl koronavirüs nedeniyle okullarda eğitime ara verilmesinin ardından 23 Mart tarihinden bu yana uzaktan eğitimlere devam eden öğrenciler, 2020 YKS sınavında yüz yüze eğitim aldıkları konulardan sorumlu olacak. 27 – 28 Haziran tarihlerinde gerçekleşen sınavın ardından sonuçların açıklanmasıyla tercih süreci başlayacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 üniversite tercihleri ne zaman yapılacak? Detaylı bilgi haber içeriğinde.

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 üniversite tercihleri ne zaman yapılacak? ÖSYM takvimi

Geçtiğimiz haftalarda duyurulan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) 2020 sınav takvimine göre, YKS sonuçlarının 28 Temmuz 2020 tarihinde açıklanması bekleniyor.

ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapılan duyurunun ardından, sınav sonuçları https://www.osym.gov.tr/ üzerinden öğrenci şifre ve TC kimlik numaraları girilerek öğrenilebilecek.

Ardından başlayacak olan tercih süreciyle ilgili kurumdan resmi açıklama yapıldığında dirilispostasi.com sitemizde yer alacaktır.

Editör: TE Bilisim