COVID-19’un daha bulaşıcı olan yeni türünün İngiltere’de hızla yayılmasının ardından vaka ve ölümler de tırmanışa geçti. İngiltere’de korona vakalarıyla dolup taşan hastanelerin yükünü hafifletmek amacıyla, hastaların otellere yerleştirilmesi gündeme geldi.

B PLANI DEVREYE GİRECEK

Sağlık Bakanı Matt Hancock, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle gelecek haftalarda Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) üzerindeki baskının artmasını beklediklerini ve bunun bir ‘yedek plan’ olarak düşünüldüğünü söyledi.

Hancock bu kapsamda gözlem altında olması gereken ya da hastanede olmasına karşın tam tedaviye ihtiyaç duymayan ama taburcu edilmeye de hazır olmayan hastaların otellere gönderilebileceğini belirtti. Bu plana göre hastaların bakımından, İngiliz Kızıl Haç Örgütü ve St. John Ambulans gibi yardım kuruluşlarıyla silahlı kuvvetler personeli ve uygun olan NHS çalışanları sorumlu olacak.

BİR GÜNDE REKOR ÖLÜM

İngiltere’de hastaneye yatışlar da dahil olmak üzere her türlü veride rekor kaydediliyor. Avrupa’da 3 milyon vakayı geçen ilk ülke olan İngiltere’de önceki gün koronavirüsten 1.564 kişinin öldüğü açıklandı. Bu sayı salgının başından bu yana görülen en yüksek can kaybı oldu.

“SONSUZA KADAR BİZİMLE”

Koronavirüse karşı aşı geliştiren şirketlerden Moderna’nın CEO’su Stephane Bancel, koronavirüsün sonsuza kadar varlığını sürdüreceğini söyledi. Bancel “Endemik hale gelebilir ama sonsuza kadar var olacak” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim