Dün akşam Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gerçekleşen uçak kazası sonrasında Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane canlı yayında ara ara gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.2016 yılından beri Pegasus Havayolları CEO’su olarak görev yapan Nane, daha önce de Carrefour SA, Teknosa Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği gibi görevlerde bulundu. Açıklamaları sonrası gündeme düşen Nane hakkında vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Peki Mehmet Tevfik Nane kimdir? İşte Pegasus Genel Müdürü’nden açıklamalar…

MEHMET TEVFİK NANE KİMDİR?

Mehmet Tevfik Nane, Haziran 2013 ile Şubat 2016 arasında Carrefoursa A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Bu tarihler öncesinde Mehmet Tevfik Nane, Teknosa’nın kurulduğu 2000 yılından 2005 yılına kadar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2005 ile 2013 yılları arasında ise Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1997 ile 2005 yılları arasında Sabancı Grubu bünyesinde Planlama, İş Geliştirme Dairesi Başkan Yardımcılığı, Perakendecilik Grubu Direktörlüğü, H.Ö. Sabancı Holding A.Ş. Genel Sekreterliği görevlerinde bulunan Mehmet Tevfik Nane, 1997 yılı öncesinde Türkiye Emlak Bankası, Demirbank ve Demir Yatırım’da çeşitli görevler üstlendi. 1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Mehmet Tevfik Nane, 1993 yılında İskoçya Heriot Watt Üniversitesi Uluslararası Bankacılık ve Finans Bölümü’nde yüksek lisans yaptı ve 2013 yılında Harvard Business School Üst Düzey Yönetici Programı’na (AMP) katıldı.

Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane’nin açıklamaları şöyle:

“Kazanın meydana gelmesinden sonra 18,36’da bizim kendi kaza yönetmeliklerimiz doğrultusunda benim başkanlığımda 18 kişilik bir ekip toplanmış ve kazayı sevk ve idareye başlamıştır.

Uçakta 177 yolcumuz, 6 mürettebatımız toplam 183 kişi vardır. Maalesef üç vefatımız oldu.

180 misafirimiz, kabin çalışanlarımız dahil hastanelere sevk edildi.

Biraz önce gelmeden saat 13,00 itibariyle bu 180 hastaneye sevk edilen misafir ve çalışanlarımızın 56 tanesi evlerine gönderildi.”

Editör: TE Bilisim