AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın başlattığı yeni üye çalışmalarında Bahçelievler Teşkilatı rekor kırdı. Bahçelievler AK Parti İlçe Başkanı Av. Ramazan Açıkgöz teşkilatının son dönemlerde yaptığı çalışmalar ve Bahçelievler ilçesi ile ilgili detayları Diriliş Postası muhabiri Ebru Okanlar’a değerlendirdi.

AK Parti Bahçelievler teşkilatını anlatır mısınız?

İlçe Yönetim Kurulu, Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Meclis Üyeleri ve 18 mahalle teşkilatımızla birlikte, takribi 1.000 kişilik aktif bir teşkilat. Sevgi, saygı içerisinde, Bahçelievler’imize, İstanbul’umuza hizmet etme aşkıyla tutuşan bir teşkilat. Sahada olan bir teşkilat, mutlu anında da hüzünlü anında da vatandaşımızın yanında olan, düğününde, cenazesinde yanında olan, gayretli bir teşkilat.

Siz ne zaman katıldınız bu teşkilata?

Ben, Ankara Kızılcahamam İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. İmam Hatip’te MGV çalışmalarına katılmıştım. İstanbul Hukuk’ta öğrenciyken MGV çalışmalarına devam ettim. Vefa’da İlim Yayma yurdunda kalmıştık. Yani dünden bugüne teşkilat çalışmalarının içindeyim. 2014 yılında ilçe başkan yardımcısı oldum. 2018 de ilçe başkanı oldum.

Bugünlerde ilçede neler yapıyorsunuz?

İlçe Binamız 7 gün açık ve her gün halkımızdan ilçeye gelen talepleri karşılamaya, sorunları çözmeye çalışıyoruz. İlçe binamız çok hareketli. Bu güzel, çünkü insanımız çareyi AK Parti de görüyor. Mutad çalışmalarımız devam ediyor; düğünlere katılım, cenazelere katılım, dernek ve vakıf toplantılarına katılım, esnaf ve hasta ziyaretleri… Bu çalışmalar seri bir biçimde devam ediyor. Diğer taraftan bu günlerde İl Başkanlığımızın başlattığı yeni üye çalışması yapıyoruz. Üye ve seçmen ziyaretleri yapıyor, stantlar açıyoruz. Bir ayda 6.470 yeni üye yaparak, rekor kırdık. Bahçelievler tarihinde yapılmış üyelerinin % 7’si kadar üyeyi bir ayda yaptık. İl Başkanlığımızdan ilçe olarak ödül aldık. Bugünlerde ayrıca teşkilat eğitimleri yapıyoruz. Ayda bir, konusunda uzman bir kişiyi davet ediyoruz. Suriye /Irak/ terör konusunda Mete Yarar’ı ağırladık. Sosyal medya kullanıcılığı konusunda, deprem konusunda, uzmanları getirdik teşkilata eğitim verdirdik. Aile konusunda Prof. Mustafa Karataş’ı davet etmiştik. Ekonomi, dış politika, tarih, gençlik konusunda bu çalışmalarımız devam edecek.

HER HAFTA MAHALLE TOPLANTISI

Bahçelievler ani bir seçime karşı hazırlıklı mı?

Kesinlikle. Teşkilat olarak bütünlüğünü muhafaza eden, sevgi, saygı içinde çalışan, Cumhurbaşkanımızın çalışma aşkını gördükçe, çalışma aşkı artan güçlü bir teşkilatımız var. Bugün İl Başkanlığımızdan bir çalışma bildirilse, biz yarın sahada olacak şekilde hazırız. Haftalık Yönetim Kurulu toplantıları, 18 mahallemizde mahalle yönetim toplantıları her hafta devam ediyor.

“Fedakârlık yapıyoruz”

Siyaset ve iş yoğunluğu arasında ailenize vakit ayırabilir misiniz? Siyaset ile uğraşanlar aslında iki mesai yaparlar. Bir kendi işlerinde çalışırlar bir de partiye geçip orada çalışır veya sahada olurlar. Eskiden pazar günleri sadece aileme ayırır, ailemle birlikte mutlaka bir yerlere giderdim. İlçe Başkanlığı’ndan sonra bu mümkün olmadı. Siyaset yapanların aileleri de bu anlamda büyük fedakârlık yapıyor. Ancak aile önemli, aileye düşkün bir yapım var, biraz evcimen bir kişiyim. Tüm bu yoğunluk içinde ailemi ihmal etmemeye, onlarla kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum.

Röportaj: Diriliş Postası Muhabiri Ebru Okanlar

Editör: TE Bilisim