ABD’de 3 Kasım Salı günü yapılan seçimlerin sonucu henüz tam olarak netleşmezken, ABD Başkanı Donald Trump seçim kampanyası direktörlüğü aracılığıyla açıklama yayımladı.

“SEÇİMİ BİZDEN ÇALABİLİRLER”

ABD Başkanı Trump açıklamasında, “Yasal yollarla kullanılmış oyları sayarsınız ben bu seçimi kolaylıkla kazanıyorum! Yasal olmayan ve geç gelen oyları sayarsanız, (Demokratlar) bu seçimi bizden çalabilirler.” değerlendirmesinde bulundu.

TRUMP’IN EKİBİ, NEVADA’DA OY SAYIMLARININ DURDURULMASI İÇİN DAVA AÇMIŞTI

ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın seçim kampanyası ekibinden eski Nevada Başsavcısı Adam Laxalt, Las Vegas’ta düzenledikleri basın toplantısında postayla gönderilen oylarda ciddi usulsüzlükler tespit ettiklerini belirterek, “Bugün bizi imzaları kontrol etmemiz için gözlem heyetine almıyorlar. Son günlerde eyalette kullanılan oylar ile ilgili usulsüzlükler konusunda ihbarlar aldık. Ölü kişilerin ve eyaletten taşınan binlerce kişinin adına oy pusulaları gönderildiğine inanıyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

Bazı Cumhuriyetçi seçmenlerin adına daha önce oy kullanıldığını ve bu nedenle oy kullanmalarına izin verilmediğini ileri süren Laxalt, “Biz Las Vegas’taki mahkemede şimdi bir dava açıyoruz. Yargıçlardan bu usulsüzlükler konusunda gerekeni yapmalarını ve oyların sayımının bir süreliğine durdurulmasını istiyoruz.” bilgisini paylaşmıştı.

ABD’DE SEÇİMLERİN KAZANANI HENÜZ NETLEŞMEDİ

ABD’de 3 Kasım Salı yapılan 59. başkanlık seçimlerinde kazanan henüz netleşmedi. Resmi olmayan sonuçlara göre Trump, şu ana kadar 214, Biden ise 253 delege kazandı.

Halen toplam 71 seçici delegeyi temsil eden Pensilvanya, Kuzey Carolina, Georgia, Arizona, Nevada ve Alaska eyaletlerinde seçim sonuçları netleşmiş değil.

11 delegeli Arizona ve 6 delegeli Nevada’da kazananın belli olması, başkanlık yarışında ipi göğüsleyecek adayın belirlenmesinde kritik öneme sahip.

Joe Biden ABD tarihine geçti!

Dünya

Habere Git

Trump’ın ekibi Pensilvanya zaferini ilan etti

Dünya

Habere Git

Biden: Seçimin kazananı biz olacağız

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim