Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/Sırbistan

Sırbistan Savunma Bakanı Aleksander Vulin, Rusya’nın Pancir S1 hava savunma sisteminin ilk bölümünün Cumartesi günü Sırp ordusuna teslim edildiğini belirtti. Sırbistan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Sırbistan’ın savunma gücünü ve fren potansiyelini artırmaya devam ettiğini söyledi. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç, Rusya’nın Belgrad’a teslim ettiği Pancir S1 füze savunma sistemi ile bağlantılı olarak, TV Prva ile yaptığı röportajda Sırbistan’ın bölgede hava savunma sistemine tek ülke sahip olduğunu söyledi.

Bunların “pahalı ama son derece önemli silahlar” olduğuna dikkat çeken Vuciç, Panzer S1’in satın alınmasının aynı zamanda hiç şüphesiz Sırbistan üzerindeki baskıyı artırmanın bir nedeni olacağını söyledi. Sırbistan’ın kimden savunması gerektiği ile iligili ABD’li General Ben Hodges’un yaptığı açıklama hakkında konuşan Vuçiç, Sırbistan’ın bağımsız bir ülke olduğunu ve hangi silahın satın alınacağına kendisi karar vereceğini ifade etti.

“SIRBİSTAN BAĞIMSIZ BİR ÜLKE”

Vuçiç, “Ama General Hodges’e sorum, sevgili General, neden Kiowa helikopterlerini Hırvatlara satıyorsunuz? Alman dostlarımız neden Zagreb’e Pancer Howitzers satıyor? Elbette ki, bu soruların cevapları yok. Sırbistan’ı daha güçlü görmek isteyen var, ama bizi aşağılanmış ve zayıf görmek isteyen birçok kişi var. Hodges Sırbistan’ın düşmanı değil, ancak Sırbistan egemen ve bağımsız bir ülke olarak, ülkemizin yararına olan silahlanma konusunda kararlar alıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim