Şanlıurfa Akşemsettin Mahallesi’nde 7 Ekim’de yaralı halde bulunan ve eşi İ.A. tarafından işkence edildiği ileri sürülen Suriyeli M.N’nin hastanedeki tedavisi tamamlandı.

Bakanlık süreci başından sonuna kadar takip etti

Olayın duyulmasının ardından süreci yakından takip eden ve hastanede kaldığı süre boyunca kadına sosyal ve psikolojik destek veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, taburcu işlemleri sonrası M.N’yi kurum bünyesindeki kadın konukevine yerleştirdi.

Ekipler, koruma altına aldıkları 2 aylık bebeği de kadın konukevine getirerek anne M.N’ye teslim etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, olayı bütün boyutlarıyla takip ettiklerini, M.N. ve bebeğine gerekli desteklerin verilmesine yönelik çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

Evinin damına işkence barakası kurmuş

Şanlıurfa’da 7 Ekim’de Akşemsettin Mahallesi’nde yaralı bir kadının yardım istediğini gören vatandaşların ihbarı üzerine bulunan Suriyeli M.N. hastaneye kaldırılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan 20 kişilik özel ekip tarafından yapılan araştırma sonucunda inşaatlarda boyacılık yapan ve uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen İlyas Arık’ın, evinin damına kurduğu barakada 40 günlük hamile Suriye uyruklu ikinci eşi M.N.’ye 5 gün boyunca işkence ettiği ortaya çıkmıştı.

Olayın ardından yakalanan işkenceci koca, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti

Editör: TE Bilisim