Geçen sene Atv ekranlarında seyircisi ile buluşan Kuruluş Osman dizisi fırtınalar estirmişti. Kuruluş Osman yeni sezona bomba girecek. Mehmet Bozdağ’ın yapımcılığını üstlendiği Kuruluş Osman’ın senaryosunu Mehmet Bozdağ, Atilla Engin, Aslı Zeynep, Peker Bozdağ  ve Ozan Bodur kaleme alıyor. Yeni sezonda Kuruluş Osman’ın en flaş isimlerinden biri olan Cüneyt Arkın set dönüşünde görenlere “maşallah” dedirtti. Dizinin hayranları Kuruluş Osman oyuncusu Cüneyt Arkın hakkındaki bilgileri yoğun olarak sorguluyor. Peki, Türk halkının en çok sevdiği oyuncular arasında yer alan Cüneyt Arkın kimdir? Usta oyuncu ile ilgili bilgiler haberde..

Kuruluş Osman yeni sezon için hazır

Diriliş Ertuğrul’dan sonra konu bütünlüğü olarak devam eden Kuruluş Osman’da yeni  sezon için büyük hazırlıklar yapıldı. Yayın hayatına başlayalı 1 yıl olmasına rağmen Türk dizi tarihine damga vuran Kuruluş Osman yeni sezonda konu olarak Osmanlı Devleti’nin kuruşuna odaklanacak. Oyuncu kadrosuna ise çok güçlü isimler eklendi.

Kuruluş Osman konusu

Her bölümü ayrı bir heyecana sahne olan Kuruluş Osman dizisinde Osmanlı’nın beylikten devlete geçiş süreci anlatılıyor. Metin Günay’ın yönetmenliğini yaptığı Kuruluş Osman projesinde Osman Gazi ve yoldaşlarının bir devlet kurmak adına verdikleri büyük mücadeleler konu ediliyor. Dizide, Bizans sınırındaki uç bölgelerinde mücadele eden beyliklerden biri olan Kayılar’ın ne zorluklarla devlet kurdukları etkileyici bir biçimde izleyiciye aktarılmaya çalışıyor.

Kuruluş Osman oyuncuları

Yıllardır Türk sinemasının en çok izlenen filmlerinde başrollerinde yer alan oyuncular bu sezon Kuruluş Osman dizisine dahil oluyor. En büyük sürpriz ise Cüneyt Arkın ve Tamer Yiğit gibi iki dev isim bu sene Kuruluş Osman’da rol alması oldu. Dizinin hayranları yayınlanan yeni sezon fragmanlarını izleyince bu oyuncuların performansını merak etmeye başladı. Peki kimler rol alacak bu sezon Kuruluş Osman’da?

Kuruluş Osman’ın başrolünde Osman Bey rolüyle Burak Özcivit yer alıyor. Bunun yanı sıra, Özge Törer, Aslıhan Karalar, Ragıp Savaş, Buse Arslan, Didem Balçın gibi oyuncular yer alıyor.

Kuruluş Osman yeni sezonda oyuncu kadrosuna dahil olacak isimler belli oldu. O isimler şöyle; Cüneyt Arkın, Tamer Yiğit, Ahmet Yenilmez, Emin Gürsoy, Seray Kaya, Kanbolat Gürkem Aslan, Erkan Avcı, Bahtiyar Engin, Umut Karadağ, Çağkan Çulha, Sezgin Erdemir, Sezanur Sözen….

Cüneyt Arkın kimdir?

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatur olan Cüneyt Arkın 8 Eylül 1937 Eskişehir doğumludur. Babası Kurtuluş Savaşı’na katışmış Hacı Yakup Cüreklibatur’dur. Lise öğrenimini Eskişehir Atatürk Lisesi’nde gördü, 1961 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Sinemada ilk yılları

Eskişehir’de, yedek subay olarak askerliğini yaparken, Göksel Arsoy’un başrol oynadığı Şafak Bekçileri (1963) filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ’in dikkatini çekti. Askerliğini bitirdikten sonra Adana ve civarında doktorluk yaptı. 1963 yılında Artist dergisinin yarışmasında birinci oldu. Bir süre iş arayan Cüneyt Arkın, 1963’te Halit Refiğ’in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı ve 2 yıl içinde en az 30 film çevirdi.

1964 yılında oynadığı Gurbet Kuşları filminin finalindeki kavga sahnesi, Arkın’ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Bir süre daha duygusal-romantik jön karakterlerini canlandırdıktan sonra yine Halit Refiğ’in önerisiyle aksiyon filmlerine yöneldi. Bu dönemde İstanbul’a gelen Medrano Sirki’nde altı ay süreyle akrobasi eğitimi aldı. Burada öğrendiklerini Malkoçoğlu ve Battalgazi serilerinde beyaz perdeye aktararak, Türk sinemasına daha önce hiç örneği olmayan bir tarz getirdi.

Özellikle Maden (1978) ve Vatandaş Rıza (1979) filmleri, Cüneyt Arkın’ın kariyerinde özel bir yeri vardır.

Özel hayatı

ilk evliliğini 1964 yılında kendisi gibi doktor olan Güler Mocan ile yaptı. 1966 yılında kızları Filiz doğdu. 1968 yılında boşandıktan bir yıl sonra Betül (Işıl) Cüreklibatur ile evlenen Cüneyt Arkın’ın, bu evlilikten de Kaan ve Murat adlarında iki çocuğu vardır.

Cüneyt Arkın’dan Kuruluş Osman paylaşımı

Karakteriyle, mizacıyla ve oyunculuğuyla Türk sinemasına yeni bir soluk getiren Cüneyt Arkın, atv ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisinin oyuncu kadrosuna dahil oldu. dizide Osman Bey’e akıl veren yol gösteren Aksaçlılar’ın başı rolündeki kişiyi canlandıracak olan Cüneyt Arkın set dönüşü bir Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Paylaşıma eşiyle birlikte arabada uyurken çekilmiş bir fotoğrafını koyan usta oyuncu, “Yorulmuşuz sanırım ilk gün. Kuruluş Osman set dönüşü” notunu düştü.

İşte Cüneyt Arkın’ın set dönüşü görenlere maşallah dedirttiği o paylaşım…

Editör: TE Bilisim