Ağrı’dan 5 yıl önce dağa kaçırılan kızı Hayal için gelip kucağında 1,5 yaşındaki çocuğuyla oturma eylemi yapan Süheyla Demir, 98 gün geçmesine rağmen eylemlerini sürdürdüklerini belirtti.

Terör örgütü PKK’dan çocuklarını almadan HDP il binası önünden ayrılmayacağını dile getiren Demir, kızına kavuşana kadar eylemi kararlıkla sürdüreceğini söyledi.

“ONLARA BAŞ KALDIRDIK”

Yaptıkları eylemin terör örgütü PKK içinde çözülmeye neden olduğunu ifade eden Demir, şöyle konuştu:

“98 gündür burada oturuyoruz, 98 yıl da olsa buradayız. Evlatlarımızı alıp öyle gideceğiz. Bir kere bu yola baş koyduk ve onlara baş kaldırdık. Evlatlarımızı onlara bırakmayacağız. İstiyoruz ki evlatlarımız bizi görüyorsa gelsin, güvenlik güçlerine teslim olsun. Onları burada bekliyoruz. Onları almadan buradan gitmiyoruz. Bizi duyuyorsanız siz de gelin, siz de onlara baş kaldırın. 40 yıldır bizleri ağlattıkları yeter, sizin arkanızdan da ağlayan analarınız var.”

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor. ( Bestami Bodruk – Anadolu Ajansı )

“DEMEK Kİ DOĞRU ADRESTEYİZ”

Dağa 4 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için oturma eylemine katılan Süleyman Aydın ise dağa götürülen gençlerin son zamanlarda yoğun şekilde terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğunu söyledi.

Aydın, “Terör örgütü içinde büyük bir dağılma oluyor. Artık gençler sayemizde kaçıp gelip teslim oluyor. Demek ki doğru adresteyiz.” ifadelerini kullandı.

Dağa kaçırılan gençlere seslenen Aydın, “Gelin teslim olun. Orası sizin yeriniz değil. Murat Karayılan sizi orada resmen ölüme mahkum ediyor, kendisi gidip sıcacık yatağında yatıyor. Bunun sonu yok, sizi kullanıyorlar. Anne ve babalarınıza dönün artık, bu hasretlik de bitsin.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim