Diriliş Postası Muhabiri İbrahim Seçkin Talaş/Ankara

Memur-Sen’in kurucusu, Yedi Güzel Adam’ın aksiyoneri, şair-yazar Mehmet Akif İnan’ın hatırasını yaşatmak adına bu yıl ilk kez düzenlenen Mehmet Akif İnan Ödülleri, Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, Mehmet Akif İnan adına verilen ödüllerin bir misyonun hatırlatıcısı olacağını belirterek, programa iştirak eden katılımcılara teşekkür etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, fikir dünyasının ve entelektüel camianın öncülerinden olan Mehmet Akif İnan adına gerçekleştirilen bu ödül törenini kıymetli bulduğunu ifade etti. TBMM Başkanı Şentop, “Merhum İnan Memur-Sen’in kurucusuydu.

Memur-Sen geçen yıllarda gelişti büyüdü ve bugün 1 milyonu geçen sayısıyla Türkiye’nin en büyük emek hareketi oldu. Merhum Akif İnan, bugünleri görseydi şüphesiz Memur-Sen’le iftihar ederdi” diye konuştu.

AKSİYONER KARARLILIK

Akif İnan’ın toplumun tefrikadan arındırılıp vahdet üzere hareket etmesinin öncülüğünü yaptığını belirten TBMM Başkanı Şentop, haksızların, kötülerin ve zalimlerin sesinin gür çıktığı bir dünyada yaşadıklarını, buna rağmen iyilerin ve mazlumların hakikatin gür sesini duyurmaya devam edeceğini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Mehmet Akif İnan’ın bilgiyi, düşünceye; düşünceyi, fikre; fikri, eyleme; eylemi, kutlu sefere dönüştürme gayretiyle fazlını ve farkını ortaya koyduğunu belirterek, “Öyle bir insan ki; düşünceye ve fikre adanmış bir hayat yaşadı. Öyle bir irade ki; Çağı ve erdemi kuşanmış ehliyetiyle yol açtı, yol aldı. Öyle bir teslimiyet ve samimiyet ki; misyona sadakatte şahsiyetiyle, idrak ve şuur noktasında kemalatıyla örnek ve öncü oldu. Öyle bir mensubiyet ki; Kalemini ve kelamını medeniyet davasına adadı. Öyle bir aksiyoner kararlılık ki; Bütün bildiklerini ve yaptıklarını kenara koyup, emek hareketi lideri oldu ve kurduğu emek hareketi akademik hizmet sendikacılığı markası oldu” ifadelerini kullandı.

AKİF İNAN’LA AYDINLANMA

Akif İnan’ın fikri birikimini sendikal örgüte dönüştürmekte zorlanmadığını belirten Yalçın, “Bize kimin ne yaptığını, niçin yaptığını ve neyi amaçladığını bilmenin verdiği güç ve güvenle; sendika kurmak ve sendikacı olmak konusunda hiç zorlanmadı. Eğitim-Bir-Sen ve nihayetinde Memur-Sen hayatının bütün mücadele zeminlerini mecz ettiği yerler oldu. Her nefesinde insanları aydınlatmanın, insanca yaşatmanın, aydını insan kılan kavramların hâkim olmasının mücadelesini verdi. Memur-Sen bu mücadelenin hem zirvesi hem de en büyük ve kadim eseridir” dedi.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ DİYARBAKIR ANNELERİNE

Protokol konuşmalarının ardından geçilen ödül töreninde 6 dalda ödüller sahiplerine verildi. Başarı ve Teşvik kategorisinde Meryem Elif İyin, Çalışma Hayatı ve Emek kategorisinde ‘Hizmet-İş Sendikası’, Uluslararası Değer kategorisinde Mabid Ali Muhammed Al Jarhi, Kültür, Sanat ve Edebiyat kategorisinde Ersin Nazif Gürdoğan, Üstün Hizmete Vefa kategorisinde Musa Çağıl ödüle layık görüldü. Diyarbakır’da dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak umuduyla Kasım ayından bu yana oturma eyleminde bulunan Diyarbakır Anneleri ise Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ödüle layık görülen isimlere ödüllerini; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop takdim etti. Öte yandan Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Diyarbakır Anneleri’nin ödülü, Diyarbakır’a gidilerek bizzat takdim edilecek.

Diriliş Postası Muhabiri İbrahim Seçkin Talaş/Ankara

Editör: TE Bilisim