Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem derdine son! İşte günün yemek önerisi; Tavuk Büryan Tarifi! 3 Ocak 2021 Pazar günü için zengin Anadolu mutfağının vazgeçilmezi pilav tarifleri arasında sevilerek tüketilen Tavuk Büryan tarifi, sıkça araştırılan tarifler arasında yer almakta. Bugün de yediden yetmişe beğeniyle tüketilen tariflerden Tavuk Büryan tarifi yapılışına ve malzemelerine yazımızda yer veriyoruz. Misafir sofralarınızda zevkle sunabileceğiniz bu özel tarifimizle Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem derdine son! İşte günün yemek önerisi; Tavuk Büryan Tarifi (3 Ocak 2021 Pazar)… Detaylar yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini görmek için bu bağlantıya tıklayınız!..  

Bugün akşama ne pişirsem; Tavuk Büryan tarifi, malzemeleri

2 adet yemeklik kuru soğan 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 5 adet haşlanmış tavuk but (dilediğiniz sayıda yapabilirsiniz) 3 su bardağı pirinç 4,5-5 su bardağı tavuk suyu (eğer mevcut değilse sıcak su da kullanabilirsiniz)

Tavuk Büryan nasıl yapılır?

ZXyetinyağını tavaya alıp 2 adet ince doğranmış soğan eklenerek hafifçe pembeleşene kadar kavrulur. Güzelce yıkanıp suyu süzülen 3 su bardağı pirinç ilave edilir ve 2-3 dakika kadar kavrulur. Son olarak 1 yemek kaşığı kuru nane ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra kavrulan pirinçler uygun bir fırın kabına alınarak yayılır. Üzerine önceden haşlamış olduğumuz tavuk butları yerleştirilir. Tavukların haşlama suyun da 4, 5 su bardağı alınarak fırın kabına dökülür.

200 derece fırında pirinçler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 40-45 dakika kadar pişmeye bırakılır. Pişen pilavımız fırından alınarak 20 dakika kadar dinlendirildikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim