Diriliş Postasi Muhabiri Durim Abazi

Sırp televizyonu “Prva TV”ye konuk olan Sırbistan Vumhurbaşkanı Vuçiç, Sırp akademisyen Dusan Kovaceviç’in, “başımızın (Sırbistan)’ın kılıç değil giyotin beklediği açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Vuçiç, Kosova sorununun çözülmesinin sonbaharda onları beklediğini AB, ABD ve Almanya’nın sorunu çözmeye karar verdiğini söyledi.

Vuçiç, Kosova meselesine vatandaşlara yalan söylediği suçlamalara maruz kaldığını iddia ederken, “Vuçiç kimseye yalan söylemedi, yalancı değil. Sonunda, Vuçiç Kosova’nın Birleşmiş Milletler’e katılmasına izin verme planını aslında reddetti.” diye konuştu.

“BUNU DA GÖRECEKSİNİZ”

Sırp Cumhurbaşkanı, insanların yurtseverliği satmayı sevdiklerini vurgulayarak, “Ancak herkesin şu anda bölgedeki durum değil, bu hayali bir fikirdir. Kabul edemeyeceğimiz bir çözüm sunacaklar. Buna ikna oldum ve bu yıl olacak. Bize AB için garanti vermeye çalışacaklar, ancak Kosova’yı tanımamız şartıyla bazı bölgelerdeki Sırplar için özel statü verecekler.  Sonra ne olacak? Ben halkımı soracağım. Üç yıl önce sordum ve kimse bunu istemedi.” ifadelerini kullandı.

Bir ültimatom önüne konursa ne yapacağını sorulduğunda Vuçiç, şu cevabı verdi: “Bunu da göreceksiniz.”

Sırbistan’ın faşist cumhurbaşkanı Aleksander Vuçiç, bunu siyasi puan için yaptığı herkes tarafından biliniyor. Fakat Vuçiç’in daha önce yaptığı açıklamalara göre böyle bir teklifin gelmesi durumunda kabul edebileceği ihtimal vardır.

Diriliş Postasi Muhabiri Durim Abazi

Editör: TE Bilisim