Patates Mantı (Gnocchi) tarifi, çok özel ve yapımı kolay ve pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de gözleri ve damakları şenlendirecek, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı, aynı zamanda da oldukça hızlı yemek tarifine sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 5 Eylül 2020 Cumartesi günü için kolay yemek tarifi önerisi; Patates Mantı (Gnocchi) Tarifi! Malzeme listesi ve Patates Mantı (Gnocchi) nasıl yapılır sorusunun detaylı yanıtı yazımızda…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem; Patates Mantı (Gnocchi) Tarifi 

Patates Mantı (Gnocchi) Tarifi için gerekli olan malzemeler;

Hamuru için Malzemeler 4 adet orta boy haşlanmış patates

Çeyrek muskat (rendelenmiş)

3 yemek kaşığı sıcak su

1 adet yumurta

100 gr. kadar un (patatesin cinsine göre değişebilir)

Tuz

Sosu için Malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 diş sarımsak

5 yaprak taze adaçayı

1 paket krema (200 ml)

Üzeri için Malzemeler

Rendelenmiş parmesan peyniri

Patates Mantı (Gnocchi) Tarifi, nasıl yapılır?

Patates Mantı (Gnocchi) hamuru için; Patateslerini haşlayın, kabuklarını soyun ve karıştırma kabına alın. Üzerine tuz ve muskatı ilave edip bir patates ezici yardımıyla ezin. Sıcak suyu da ekleyip ezmeye devam edin. Hafif ılınınca yumurtayı içerisine ekleyin ve yumurtayı pişirmeden ezmeye devam edin. Hafif sıvı bir harç elde edince içerisine unu ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız hamurunuzu bir sıkma poşetinin içerisine alın, buzdolabında dinlendirin.

Pişirmek için; Tencerenize suyu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine mantı hamurunuzu küçük mantılar olacak şekilde sıkın. Bir makas yardımıyla kesebilirsiniz. Hazırladığınız patates hamurlarını kaynayan suya atın ve haşlamaya bırakın.

Sosu için; Tavanızı ocağa alın ve zeytinyağını, ince kıyılmış sarımsak ve taze adaçayı ekleyip karıştırın. Kremayı da ekleyip hafif ısıtın.

Haşlanan patates mantılarınızı sosunuzun içerisine alarak karıştırın. Patates mantılarınızı servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek sıcak servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim