Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimler ve Savcılar Kurulunun da kademeli normalleşme kararlarını ve yeni çalışma takvimini yargı teşkilatına duyrulduğunu belirtirken, 1 Haziran Pazartesi günü itibariyle yargı alınına ilişkin bazı tedbirlerin esnetileceğini bildirdi.

Gül açıklamalarına şöyle devam etti;

“16 Haziran itibarıyla tüm duruşmalar ve Cumhurbaşkanı kararıyla durdurulan tüm süreler de başlamış olacak, icralar, itiraz, temyiz gibi işlemlere ilişkin süreler başlayacaktır. Hakimlik ve savcılık yazılı sınavında başarılı olanların mülakatlarına da 15 Haziran itibarıyla başlıyoruz.”

Hasret bitti! 74 gün sonra cemaatle cuma namazı

Gündem

Habere Git

ADLİYELERDE ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILACAK

“Mesafe, maske, temizlik” kuralının adliyelerde de titizlikle uygulanacağını vurgulayan Gül, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Adliyelere girişte ateş ölçümü yapılacak, ateşi 38 dereceyi geçenler sağlık kurumuna yönlendirilecek. Adliyelere girecek kişi ve duruşma salonuna alınacak izleyici sayıları sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak belirlenecek. Duruşmaların farklı günlerde veya gün içinde farklı saatlere yayılması, böylece yığılmaların önlenmesi de planlanmış çalışmalar arasındadır. Adliyelerin ve duruşma salonlarının sağlık koşullarına uygun olarak steril hale getirilmesi, sosyal mesafe kuralına uyulması, duruşma öncesi ve sonrasında salonların havalandırılması gibi tedbirler titizlikle uygulanacaktır.”

Editör: TE Bilisim