Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki girişimlerinden rahatsız olan güruhun girişimlerine yönelik tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, paylaşımında, “Türkiye kara, hava ve denizdeki hak ve menfaatlerini koruma konusunda tam bir kararlılık içerisindedir. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi; ‘Kimsenin hak ve hukukunda gözümüz yok ama kimseye de hakkımızı yedirtmeyiz’ ifadelerine yer verdi.

MERKEL VE MAAS’DAN YUNANİSTAN’A DESTEK 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginlikle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Merkel’den Doğu Akdeniz’de Yunanistan’a destek!

Dünya

Habere Git

Merkel, yaptığı açıklamada, “AB üye ülkeleri olarak hepimizin, Yunan dostlarımızın haklarını ve söylediklerini ciddiye alma ve haklı oldukları yerde desteklemekle yükümlüyüz. Ancak ben gerilimin artmaması için çaba sarf ettim. Bu bazen sadece her iki tarafın tekrar tekrar konuşmasıyla mümkündür. Ekonomik bölgelerin pay edilmesine ilişkin oradaki tartışmalar ancak birlikte yürütülebilir. Almanya, bunun için çaba sarf ediyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Maas, Yunanistan ve GKRY ile dayanışma içinde olduklarını açıkladı

Dünya

Habere Git

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, “Doğrudan görüşmeler bağlamında diplomatik bir çözüm en acil hedefimiz olmaya devam ediyor. Bu şekildeki yapıcı diyaloğu desteklemeye hazırız. Bunu da yapıyoruz.” şeklinde konuşmuştu.

Editör: TE Bilisim