Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Tel Abyad’da hayatın normale dönmeye devam ediyor. Halkın ihtiyaçlarının giderilmesi için hemen hemen her alanda onarım ve yenileme çalışmalarının sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı, teröristlerin mevzi haline getirdiği ve zarar verdiği Tel Abyad’daki Ermeni Kilisesi’nin temizliğinin yaparak, daha önceden kırılmış olan camların değiştirilip yeniledi.

Yeniden kullanılabilir hale dönüştürülen Ermeni Kilisesi’ndeki ilk ibadet ise bugün yapıldı. Tel Abyad’da yaşayan Ermeni vatandaşlar özgürce kiliseye gelerek mumlar yakıp dua etti. Ermeni cemaitinden Um İlyas, yıllar sonra yeniden kiliseye gelerek ibadet edebildiği için mutlu olduğunu söyledi.

İNANCA SAYGI BÖYLE OLUR

İnançlarını özgürce yaşayabilmenin mutluluğunu yaşadığını aktaran Um İlyas, “Çok şükür uzun süredir buraya gelerek ayin yapamamıştık, Türkiye sayesinde yeniden özgürce buraya gelerek ibadetimizi yaptık. Şimdi burada herkes huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşıyor, herkes çoluk çocuğuyla işinde gücünde. Bizim memleketimize katkısı olan herkese çok teşekkür ederiz, hepimiz kardeşiz.” dedi.

TERÖRİSTLER OKULU KARARGÂH YAPTI

Öte taraftan terör örgütü YPG/PKK’nın, Fırat Nehri’nin doğusundaki Rasulayn ilçesinde bir okulu karargaha çevirdiği tespit edildi. Gazetecilerin görüntülediği okulda, dersliklerdeki duvarların, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve diğer örgüt üyelerinin posterleriyle donatılması göze çarpıyor.

Barış Pınarı Harekatı’nda kurtarılan Rasulayn’daki okulun içerisinde kamuflaj, kask ve kalkan gibi çok sayıda askeri malzemenin bulunması da dikkati çekiyor.

Hatırlanacağı üzere YPG/PKK, Barış Pınarı Harekatı’nda sivillere ait evlerin yanı sıra ibadethanelere de yuvalanarak, Türkiye topraklarına saldırılar düzenlemişti. Örgüt, cami minarelerine de keskin nişancılar konuşlandırmıştı.

Hasan Taşkın / Ankara

Editör: TE Bilisim