Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, ocak-kasım dönemi geçmiş tüm yıllara kıyasla en çok turistin ağırlandığı dönem oldu.

Yılın 11 aylık döneminde bölgedeki tarihi ve turistik merkezleri 3 milyon 662 bin 591 kişi ziyaret etti, 559 bin 618 turist sıcak hava balon turuna katıldı

Peribacaları, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri, yer altı yerleşim merkezleri, kayadan oyma tarihi kilise ve manastırlarıyla bilinen Kapadokya, doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın dört bir tarafından turist çekmeye devam ediyor.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki bölge, tarihinde ilk kez ağırladığı turist sayısı ile 3 milyon bandını aştı.

Bu süreçte 1 milyon 351 bin 931 ziyaretçiyle Göreme Açık Hava Müzesi, en çok ziyaret edilen merkez oldu.

HER 6 TURİSTTEN BİRİ BALONA BİNDİ 

Bu yılın ocak-kasım döneminde Kapadokya’yı ziyaret eden turistlerden 559 bin 618’i de bölgede en çok ilgi çeken aktivitelerden olan sıcak hava balon turuna katıldı.

Aldemir, Kapadokya’nın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli turizm bölgelerinden biri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Türkiye’deki istikrarın devam etmesi Kapadokya turizmini bu noktaya taşıdı. 3,5 milyonu aştığımız bir turist yoğunluğu yaşadık. Kapadokya’daki sıcak hava balonları da turizme olumlu katkı sağladı. Bölgeye gelen her 6 turistten biri, yöreyi kuş bakışı izleme imkanı buldu. 2020 yılı öncesi de yüzde 60’lara ulaşan ön rezervasyon talebi alındı. Gelecek yıl turizm sezonunda çok daha fazla yoğunluk bekliyoruz. Sahil kesimlerindeki her şey dahil sistemleri burada yaşamıyoruz. Burada daha kaliteli ve gelir getirici hizmet sunuluyor.”

YIL SONUNDA 4 MİLYONU BULACAK

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz da bölgeyi ziyaret eden turist sayısının yıl sonuna kadar 4 milyona yaklaşmasını beklediklerini dile getirerek, bu rakamın gelecek yıllarda 5-6 milyon turistin Kapadokya’da ağırlanacağının göstergesi olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim