Birkaç gün önce Twitter hesabı açan Damien Comolli’nin, Falette paylaşımı sonrası başkan Ali Koç’la aralarında sorun yaşandığı iddialarını güçlenmişti. Bugün ise bu iddiaların gerçek olduğu ortaya çıktı. Bu sürecin ardından istifa kararı alan Comolli önceki gece Antalya’dan İstanbul’a çağırmış ve daha sonra Ali Koç tarafından uyarılmıştı. Bu uyarının ardından ise Comolli istifası gündeme düşmüştü. Peki Comolli sonrasında Fenerbahçe’nin yeni sportif Direktörü kim olacak? Özellikle Önder Özen ve Serkan Reçber en çok konuşulanlar arasında yer alıyor. Peki Önder Özen kimdir? Comolli istifasıyla gündem olan Önder Özen hangi takımlı? İstifa süreciyle alakalı tüm süreç Diriliş Postası’nda…

COMOLLİ’NİN İSTİFA SÜRECİ

Rogon menajerlik şirketinden memnun kalan Ali Koç Falette transferini yaparak Comolli ile arasını açmıştı. Süper Lig’de 2 stoperle anlaşan Comolli’nin teklifini görmezden gelen Ali Koç daha sonra Twitter hesabı açan Comolli’yi Antalya’dan İstanbul’a çağırmış ve uyarmıştı. Tüm sürece birde Aralık ayında bir de Vedat Muriç krizinin yaşandığı ortaya çıktı. İtalya’dan Muriç için gelen 15 milyonluk teklifi Ali Koç’a bildirmeyen Comolli ipleri iyice germişti. Comolli’nin Twitter hesabı açması ise bardağı taşırdı. Ali Koç önce Selinay Gürgenç’i görevden almıştı daha sonra ise Comolli’yi istifaya zorladı.

ÖNDER ÖZEN GELİYOR MU?

Fenerbahçe’nin eski Sportif Direktörü Comolli istifası sonrası en güçlü iki aday Önder Özen ve Serkan Reçber. beIN SPORTS yorumcusu olan Önder Özen, sarı lacivertli taraftarların sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıya yanıt verdi. Fenerbahçe’de daha öncede görev alan Özen, taraftarların kendisini sportif direktör olarak görmek istemesinden dolayı teşekkür etti ancak böyle bir görevi kabul edemeyeceğini belirtti.

ÖNDER ÖZEN KİMDİR? HANGİ TAKIMLI?

1969’da Eskişehir’de doğan Önder Özen TV yorumcusu, antrenör ve eski futbolcudur. 1997 yılında antrenörlük lisansı almıştır. Futbol hayatına ise 25 Eylül 2001’de Eskişehir’in amatör takımlarından Eski Spor’da görev yaparak antrenörlük hayatına başlamıştır. Ocak 2002 tarihinden, Mayıs 2008’e kadar Fenerbahçe ve Fenerbahçe A2 takımında antrenörlük yapmıştır. 2009’da Hacettepespor’da teknik direktör olarak görev almıştır. 2010-2011 sezonunda Polatlı Bugsaşspor’da teknik direktörlük görevinde bulunmuştur. Önder Özen, 2012-2013 sezonunda Ntvspor’da yorumculuk yaptı ve yorumları kadar futbol bilgisi ve vizyonuyla da taraflı tarafsız bir çok futbolseverin dikkatini çekti. 2013 yılında itibaren Beşiktaş’ta futbol direktörlüğü görevine getirildi. Önder Özen Fenerbahçeli’dir

SERKAN REÇBER KİMDİR?

1975 doğumlu eski Milli futbolcu Serkan Reçber futbol hayatına Zeytinburnu takımı alt yapısında başlamıştır. Türkiye A Milli takım formasınıda giyen Serkan Reçber 20 yaşında Fenerbahçe takımına transfer olmuştur.

Daha sonra sırasıyla Dardanelspor, Vanspor, Rizespor, Bakırköyspor, Zeytinburnuspor, Göztepe, Mersin İdman Yurdu, Bursaspor, Yimpaş Yozgat, Eskişehirspor, Antalyaspor, Güngören Belediyesi, Anadolu Selçukspor takımlarında forma giymiş en son kariyerine Güngören Belediyespor takımında nokta koymuştur. Her iki ayağınıda çok iyi kullanan Reçber uzun yıllar Ön Libero pozisyonunda futbol oynamıştır. Bir dönem Çanakkale Dardanelspor takımının Sportif Direktörlük görevini üstlenmiştir. Günümüzde A Spor ekranlarında spor yorumculuğu ve Fotomaç gazetesinde köşe yazıları ile spor dünyasındaki yerini sürdürmektedir. İstanbul Bakırköy’de dünyaya gelmiştir. Evlidir ve bu evliliğinden bir kızı vardır.

Editör: TE Bilisim