Diriliş Postası Muhabiri Furkan Benli-İstanbul

İşgalci İsrail, Filistin’deki işgalini meşru göstermek için Suudi Arabistan yapımı dizi ve filmleri kullanmaya devam ediyor.

İsrail’de yayın yapan İbrani 12 Kanalı, Suudi “MBC” kanalındaki “Çıkış 7” dizisinin Suudi Arabistan-İsrail ilişkilerin normalleşmesinde yardımcı olduğunu ve başlangıç niteliğinde olduğunu bildirdi.

İbrani 12 kanalı ayrıca Suudi yapımı dizinin İsrail’in olumlu yönlerini göstermeyi amaçladığını açıkladı.

“FİLİSİN DÜŞMANLIĞI”

“Çıkış 7” dizisindeki aktörler Nasır el-Gasabi ve Raşid el-Şimrani arasındaki sahne  sosyal medya kullanıcıları tarafında büyük tepki çekti.

Sahnede, Suudi oyuncu Al-Shamrani, “Gerçek düşman yaptığın işleri beğenmeyenler ve sana gece gündüz İsraillilerden daha fazla küfredenlerdir.” ifadelerini kullanıyor ve sözlerine şöyle devam diyor:

“Demek istediğim, Filistin uğruna savaşlara girdik, Filistin için petrolü kestik ve maaşlarını biz ödedik. Halbuki biz bu paralara onlardan daha fazla hak ettik. Ayrıca Filistinliler, Suudi Arabistan’a saldıracak bir fırsat kolluyor.”

“İŞGAL MEŞRULAŞTIRILIYOR”

Suudi yapımı dizideki sahnede Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerin, Filistin’deki işgal girişiminin ve ambargonun meşrulaştırılmasında kullanıldığı için sosyal medya kullanıcıları ve Arap dünyasında büyük tepki topladı.

Son yıllarda işgalci İsrail ve Körfez ülkeleri, özellikle Suudi Arabistan, arasındaki ilişkilerinde benzeri görülmemiş bir yakınlaşma oluştu. Arap ülkelerinin diplomatik vizyon ve stratejik yoksunluğa sahip olması işgalci İsrail ile ilişkilerin gelişmesine neden olduğu ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim