Orta kulak iltihabı belirtileri hakkında bilinmesi gerekenler arasında ilk sırada solunum yolu enfeksiyonları bulunmaktadır. Yetişkinlerde ve çocuklarda daha sık görülen orta kulak iltihabı hakkında bireyler internet üzerinden çözüm yolları aramaktadır. Tıpta otitis media olarak bilinen orta kulak iltihabı için çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Peki, orta kulak iltihabı nasıl iyileşir? Orta Kulak İltihabı İyileşme Belirtileri Nelerdir? Detaylar haberimizde…

ORTA KULAK İLTİHABI NASIL İYİLEŞİR?

Sağlık sorunları arasında en sık rastlanan Orta kulak iltihabı genellikle kendi kendine kısa zamanda geçmektedir. Ancak durumun ağırlaşması halinde uzman bir doktora görünmekte fayda vardır. Orta kulak iltihabı belirtileri görülen vatandaşlar, evde kolayca tedavi yöntemleri hakkında detayları araştırıyor. İşte Orta Kulak İltihabı Nasıl İyileşir sorusuna yanıt olabilecek maddeler halinde faydalı bilgiler:

Kulak ağrısının önüne geçmek için sıcak pres uygulaması yapılmalıdır. Oluşan akıntılar pamuk ile temizlenmelidir. Orta kulak iltihabına maruz kalmış kişiler su ve şampuanı 1 veya 2 hafta boyunca kullanmamalıdır.

Başlangıçta antibiyotikler kulak enfeksiyonunu çözebilir. Timpanik membran perforasyonu da varsa, topikal antibiyotik damlaları kullanılabilir. Kulak zarı veya kemikçik skarlaşması meydana gelirse, bu sadece antibiyotiklerle tersine çevrilmez. Ameliyat genellikle timpanik membranı (kulak zarı) onarmak ve enfekte olmuş dokuyu ve yara izini orta kulaktan ve mastoid kemiğinden çıkarmak için endikedir . Uzun süreli profilaktik antibiyotikler önerilmez.

Orta Kulak İltihabı Belirtileri hakkında daha fazla detay için bu içeriğimizi ziyaret ediniz.

ORTA KULAK İLTİHABI İÇİN EV İLAÇLARI VAR MI?

Orta Kulak İltihabı tedavisi için bir dizi önerilen ev ilaçları vardır.

Nemlendirilmiş hava, Bitkisel tedaviler, naturopatik kulak damlaları, dekonjestanlar ve

antihistaminikler .

Bununla birlikte, bu önlemlerin kabul edilen ve önerilen tedavilere göre faydalarını gösteren sınırlı sayıda çalışma bulunmaktadır.

Hem oral hem de topikal analjeziklerin kulak enfeksiyonlarıyla ilişkili ağrının kontrol edilmesinde etkilidir, ancak dekonjestanların veya antihistaminiklerin semptomları iyileştirdiği veya akut otitis media’nın çözünürlüğünü hızlandırdığı gösterilmemiştir.

ORTA KULAK İLTİHABI HAKKINDA

Orta kulak iltihabı genellikle kulak zarı ve arkasındaki dokular dahil olmak üzere kulak dokusunun enfeksiyonundan kaynaklanan iltihaplanmadır, ancak kulak kanalı değildir. Enfeksiyon veya enflamasyon, orta kulakta sıvı birikmesine neden olur.

Soğuk algınlığı ya da diğer solunum yolu enfeksiyonu kulak enfeksiyonlarına veya inflamasyona neden olabilir. Orta kulak iltihabı için daha yüksek risk altında olanlar, soğuk algınlığına maruz kalan çocuklar ve biberonla beslenen bebeklerdir. Orta kulak iltihabı ağrı ve geçici işitme kaybına neden olur.

Editör: TE Bilisim