Türkiye’de eğitimde yükselen bu okullardan biri de İki yıllık bir mazisi olmasına rağmen, imkânlarıyla, çalışmalarıyla, projeleriyle öne çıkan İstanbul Ümraniye Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

İsmini 15 Temmuz şehitlerinden biri olan Erol Olçok’tan alan İstanbul Ümraniye Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, henüz iki yıllık bir mazisi olmasına rağmen, ortaya koyduğu birbirinden değerli çalışmalar ve gösterdiği yüksek performans sayesinde, Türkiye’nin yükselen güneşi oldu.

Ümraniye’nin ilk ve tek proje okulu olan İstanbul Ümraniye Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler programıyla, sanat etkinlikleriyle, sportif faaliyetleriyle, robotik ve kodlama dersleriyle, akıl oyunlarıyla, müzik ve tiyatro kulüpleriyle, hafızlık çalışmalarıyla hizmet veriyor.

VİZYONUNA VE MİSYONUNA SAHİP BİR OKULLAR

Okullarının, güzel ahlak ve başarı konusunda önemli bir eğitim merkezi haline geldiğini belirten Okul Müdürü İbrahim Süslü, “Vizyonumuz, tüm öğrencilerimizi akademik sosyal ve kültürel açılardan önder bireyler olarak yetiştirerek Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek bir eğitim kurumu olmak.” dedi.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılında açılan okullarının, 30 derslikle eğitim öğretim faaliyetlerine devam ettiğini belirten Okul Müdürü İbrahim Süslü, “Misyonumuz, açık fikirli, gelişim ve değişimi önceleyen, etik kurallar çerçevesinde topluma örnek ve insanlığa yararlı olan, liderlik vasıflarına sahip ve gerektiğinde risk almayı bilen bireyler olmalarını sağlamaktır.” dedi.

ALANINDA UZMAN KADROLAR

Alanında uzman, seçkin ve mesleğinin bilincinde bir öğretmen kadrosuna sahip olmalarının, başarılarının en büyük sırlarından birisi olduğunu belirten Okul Müdürü Süslü, “Öğretmenlerimiz özverili gayretleriyle eğitimin nitelikli ve özgün örneklerini vermektedir.” şeklinde konuştu.

TAKIM RUHU VE MESAİ DIŞI FEDAKÂRLIK

Okullarını seçkin kılan en büyük etkenlerinden bir diğerinin “takım ruhu” olduğunu belirten İbrahim Süslü,okullarında idarecisinden öğretmenine, birbirini destekleyen, uyumlu, bilgili, anlayışlı, iletişim yeteneği yüksek, entelektüel ve mesai dışında da çalışma fedakârlığı gösteren ve gerçek bir takım olduğunu söylüyor.

AİLE OKUL ÖRNEĞİ

Okul aile işbirliğine verdikleri önemden bahseden ve okullarının öğrencileri için ikinci bir aile olduğunu belirten Okul Müdürü İbrahim Süslü şöyle konuştu:

“Rehberlik servisimiz başta olmak üzere, istisnasız her bir öğretmen arkadaşımız bir öğretmen olması yanında öğrencilerimize bir anne bir baba gibi,  bir ağabey bir abla gibi yakındır.” dedi.

Editör: TE Bilisim