The New York Times’ın Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kovid-19’un dünyanın çeşitli bölgelerindeki etkisini göstermek için içeriklerinin yanı sıra sitelerinde çıkan slaytların ekran görüntüsüne yer verildi ve “İstanbul imgesi dahil edilerek bir karışıklık yaşandığını fark ettiğimizde fotoğrafı kaldırdık.” ifadesi kullanıldı.

New York Times gazetesi, ABD’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uyguladığı seyahat kısıtlamalarıyla ilgili haberinde kullandığı Türkiye fotoğraflarını sitesinden kaldırdı.

TÜRKİYE’DEN SERT TEPKİ ALMIŞTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, New York Times ve CNN gibi Amerikan basın kuruluşlarının Kovid-19 haberlerinde Türkiye’den fotoğraflar kullanarak manipülasyon yapmasına sert tepki göstermişti.

CNN VE BBC DE ALGI OPERASYONUNA KATILDI

ABD Başkanı Donald Trump, ulusa sesleniş konuşmasında, cuma gecesinden itibaren Şengen ülkelerinden bu ülkeye gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya aldıklarını açıklamıştı.

Türkiye seyahat yasağı gelen ülkeler arasında dahi bulunmamasına rağmen CNN, New York Times, BBC gibi Amerikan ve İngiliz basın kuruluşları ilgili haberlerinde Türkiye’den fotoğraflar kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim