Hatice Kolçak/Özel Haber

Yaklaşık 17 bin 500 metrekarelik alan üzerinde yükselecek projenin yatırım değeri 550 milyon TL. Real Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı iki yıldır projeye hazırlandıklarını ifade etti. Dokumacı projeyi geliştirirken bölgenin tarihi dokusuna uygun, doğayla içiçe, insan odaklı bir proje yapmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Yaklaşık 58 bin metrekare inşaat alanına sahip Real Konaklar Yedikule’de farklı tip ve metrekarelerde 120 daire bulunuyor. Projede 186-367 metrekare büyüklüklere sahip 3+1,4+1,4+2,5+2 tripleks, 5+2 dubleks daire seçenekleri kişiye özel, banka kredi ile alıcılara sunuluyor. Projedeki fiyatlar 14 bin-18 bin/metrekare arasında değişiyor. Real Konaklar Yedikule’nin 2019 Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Fırsatı görenler ülkenin 20 yılına damga vuracak

Real Group olarak yatırımlara hız kesmeyeceklerini belirten Dokumacı, “Durmak yok, yola devam” prensibiyle hareket ettiklerini ifade ederek, “Projeleri asla durdurmayacağız. Bugün fırsatı gören inşaat firmaları Türkiye’nin gelecek 20 yılına damgasını vuracak. İnşaat sektöründe kriz görmüyorum. Evet Türkiye’de inşaatta finans darlığı var ama burada akıllı proje yapan firmalar ve gerçekten ciddi şekilde dizayn anlamında, kalite anlamında öne çıkan firmaların önü çok açık. Kalite odaklı olacaksınız, yaptığın iş biraz aileye yönelik olacak. Ama bu alan özel bir alan, bu alanın maliyeti yüksek. Bu kriterlere uyan firmalar ciddi şekilde yol alacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Real Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, üzerinde çalıştıkları yeni kentsel dönüşüm projelerini açıkladı. Dokumacı “Zeytinburnu Abdi İpekçi’de 30 bin metrekare, 800 milyon TL’lik proje, Çengelköy’de 300 milyon TL, Maslak’ta 400 milyon TL yatırım değerine sahip projeler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim