Son günlerde gündeme bomba gibi düşen Doğa Koleji olayında yeni bir gelişme yaşandı. Binlerce öğretmenle birlikte öğrencilerin de mağdur edildiği olayda herkes Doğa Koleji satıldı mı merak ediyor. Kolej’in el değiştirmesiyle birlikte mağduriyetlerinin de giderileceğini düşünen öğretmen ve veliler, son dakika bir açıklama bekliyorlardı. Beklenen son dakika açıklama Doğa Koleji tarafından geldi. Türkiye’de devlet okullarından sonra en büyük okul ağına sahip olan Doğa Koleji, alıcı kurumla yapılan görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Peki, Doğa Koleji satıldı mı? İşte detaylar…

Doğa Koleji, alıcı kurumla yapılan görüşmelerin devam ettiği ve devir işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından çalışanların geciken ödemelerinin yapılacağını duyurdu.

Doğa Koleji’nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, öğrencilerin, velilerin ve çalışanların gösterdiği destek, anlayış ve dayanışmaya teşekkür edilerek, “Alıcı kurumla görüşmeler halen devam etmektedir. Takdir edersiniz ki yapımızın büyüklüğü, devir görüşmelerine ilişkin süreci uzatmıştır. Devrin gerçekleşmesiyle birlikte, öncelikle çalışanlarımızın geciken ödemeleri yapılacaktır. Okullarımızdaki eğitim ve öğretim faaliyetleri kesintisiz olarak devam etmektedir.” denildi.

DOĞA KOLEJİ SATILDI MI?

Doğa Koleji’nin alıcısına ilişkin şu ana kadar bir kurum ya da işadamı ismi telaffuz edilmedi. Yeni açıklamada da bu konuda tatmin edici bir bilgi verilmedi.

Bazı kaynaklar bu alıcının İstanbul kökenli bir vakıf üniversitesi olduğunu işaret ederek, Hüsnü Özyeğin ismini verenler  oldu. Milyarder işadamı Hüsnü Özyeğin’in vakfının Özyeğin Üniversitesi isminde bir okulu var.

FİBA HOLDİNG DOĞA KOLEJİ ALIMIYLA İLGİLENMEMEKTEDİR!

Fakat, konuya ilişkin Diriliş Postası’na açıklamalarda bulunan FİBA Grubu, “Doğa Koleji’nin FİBA Grubu’na satılacağı” iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtilerek, FİBA Grubu’nun söz konusu kurumun satın alınmasıyla ilgilenmediğini belirtti.

Kamuoyunda ‘alıcı’ olarak ismi geçen bir diğer kurum da Süzer Holding. Holdingin bir vakfının olduğu ve eğitim alanına girmek istedikleri söyleniyor. Süzer Holding, Gaziantep asıllı Süzer ailesine ait. Süzer Holding’in onursal başkanı Mustafa Süzer…

VELİLERDEN EYLEM

Yaşanan gelişmeler ile ilgili dirilispostasi.com’a konuşan mağdur velilerden biri, şunları söyledi:

“Yıllık eğitim, servis, yemek, kitap ödeme taksitlerini ödemiş veliler olarak, alacağını sonuna kadar almış şirket “istifa” açıklaması yaptı. Veliler ve öğretmenler bir tarafa küçücük çocukların geleceğini hiçe sayan bir vurdumduymazlık ile paraların üzerine yattı vd kenara çekildi. Ev geçindiren öğretmenlerin 10 aydır maaşlarını ödememesi bir tarafa, 4 yıldır eğitim ücreti karşılığında ev ve araba parası almış olduğu çocukları da diplomasız bıraktı. Bu çocuklar büyük bir gayret ve özveri ile lise eğitimini iyi bir okulda alabilmek için çalışıyor. Sadece diploması değil, hayallerini de ticari hesaplarla ellerinden aldılar. Velilerin ödedikleri paralar üzerinden okulları paravan olarak kullanan iş insanlarının, kazandıkları paralar ile hesapsız ticaret yatırımları yaptıklarını öğrendik. İnşaat sektörünün duvarları altında kalırken, 83 bin çocuğun da aileleri ile birlikte hayatlarını kararttılar. Eğitimciler bir tarafta hak ettiklerini kazanamamanın hayal kırıklığını yaşarken, çocuklar bir tarafta hayatın riyakarlığını küçücük yaşlarında tecrübe ederken, veliler ise üzerine titreyip yaşamından kısıp artırdıkları ile okuttukları çocuklarının, diploma almaya 5-6 ay kala ortada kalmasıyla büyük bir yıkım çekiyor. Bundan sonra ne olacağına dair en ufak bir umut ışığı yok. Devletten biraz daha para koparmak için “iflas” açıklayan iş sahiplerinin iştahı islah olmuyor. Onların dışında herkes kayıp içinde… Öğretmenler, öğrenciler, veliler ve hatta devlet!”

Doğa Koleji Genel Müdürlüğü önünde geçtiğimiz haftalarda eylem yapan veliler, bugün de eylemlerine İstanbul ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde devam ettiler. Veliler, ödedikleri paranın önemli olmadığını asıl önemli olanın ‘çocuklarının derslerinden geri kaldığını’ belirterek MEB’in soruna çözüm bulmasını istediler.

DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİ VELİLERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE DİLEKÇE VERDİ

Çocukları Doğa Koleji Okullarında eğitim gören bir grup veli, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdi.

Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda toplanan veliler, “Çocukların hakkını yedirmeyiz”, “Öğretmenlerimizin maaşını verin”, “Nakil istemiyoruz, okulumuzu istiyoruz”, “Mutlu öğretmen, mutlu öğrenci” ifadelerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Veliler, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Amacımız sadece Doğa Koleji öğretmenlerine ses olmak değil, kendini bu işe adamış, hakkı verilmeyen tüm öğretmenlerimizin çığlığını bir nebze ilgili kurumlara duyurmaktır. Çocuklarımızın eğitim hakkı ‘oldu bitti’ye getirilerek elimizden alınmak istenmektedir.” ifadelerine yer verilerek, şunlar kaydedildi:

“Öğretmenlerimizin maaşları aylardır yatırılmıyor ve eğitimin sürüp sürmeyeceği muğlak. Bazı kampüslerimizde doğal gaz kesik, temizlik hizmetleri aksamış durumda. Bu durumun sorumlusu üzerine titrediğimiz çocuklarımız değildir. Bu durumun sorumlusu kendi giderlerimizden artırarak çocuklarımızı Doğa Okullarına gönderen biz veliler değiliz. Bu durumun sorumlusu, bütün fedakarlıklarıyla aylardır ücret almadan çalışan ve tükenme noktasına gelmiş sevgili öğretmenlerimiz de değildir.”

Açıklamada, velilerin taleplerine de değinilerek, bunlar “Eğitime devam etmekte olan kampüslerin fiziksel anlamda kullanılabilir olarak tutulmasının sağlanması, okullarımızın ve kampüslerimizin var olan şart ve koşullarda eğitime halihazırdaki mevcut öğretmen ve öğrencilerle devam etmesi, başka özel ve devlet okullarına naklinin yapılmaması, öğretmenlerimizin ve tüm çalışanların ücretlerinin günü gününe ödenmesi, geriye dönük maaşlarının ödenmesi.” şeklinde sıralandı.

“Anne-babalar, çocuklarına verilecek eğitimi seçmede öncelikli hak sahibidir.” ifadelerine yer verilen açıklamada, konunun çözüme kavuşturulması için ilgili kurumlardan destek beklendiği aktarıldı.

Basın açıklamasının ardından bir grup veli, hazırlanan dilekçelerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Editör: TE Bilisim