Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TANAP’tan Türkiye’ye gelen gaz miktarı 6 milyar metreküpe ulaşacağını açıkladı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada TANAP’ın enerjide stratejik bir yatırım olduğunu vurgulayarak “Türkiye’yi enerji merkezi haline getirebilmek için var gücümüzle çalıştık. Bu alanda atılan en stratejik adımlardan biri olan TANAP ile Türkiye’ye taşıyacağımız toplam gazın 6 milyar metreküpe ulaşacağını öğrendik, tekrar gurur duyduk” ifadelerini kullandı.

“ENERJİDE MERKEZ ÜLKE TÜRKİYE”

Enerjide bir diğer müjdeli haberi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den geldi. Bakan Dönmez TAP projesinin deniz geçiş bölümünün tamamlandığını açıkladı.

Türkiye’nin enerji alanında merkez ülke konumunu pekiştirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Türkiye ayağını TANAP ile tamamladığımız Güney Gaz Koridoru’nun son bölümü TAP’ın deniz geçişi tamamlandı. Enerjide merkez ülke rolümüzü pekiştirecek dev proje, Avrupa enerji arz güvenliğine de katkı sağlayacak.”

TANAP NEDİR?

Trans Anadolu doğal gaz boru hattı, Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya transfer etmesi planlanan boru hattı.

TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacaktır. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacaktır.

TANAP, hem Türkiye’nin hemde Avrupa’nın doğalgaz temini için önemli yollardan biri olacak.

Editör: TE Bilisim