Bu yıl Hac mevsiminde kutsal topraklara giderek Hac ibadetini yerine getirmek isteyen milyonlarca vatandaş, başvurularını tamamladıkları günden itibaren Hac kuraları çekiliş tarihini adeta iple çekiyor! Hac kuraları için daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bilgi paylaşımı yapılmıştı. Bu kapsamda yapılacak çekilişlerin sonucu da yine Diyanet  tarafından e-Devlet yoluyla nasipse bugün açıklanacak. İşte heyecanla bekleyen vatandaşlar için ‘E Devlet ile Hac kuraları sonuçları sorgulama: 2020 Hac kura sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak?’ konularının detayları…

E-DEVLET ILE HAC KURALARI SORGULAMA: 2020 HAC KURA SONUÇLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

İslam dininin gereklerinden Hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen milyonlarca vatandaş, başvurularını belirtilen tarihlerde yaparak beklemeye başladı. Bu çerçevede en çok merak edilen ise kuraların çekilişinin ne zaman olacağı oldu.

İlk hacı kafilesinin 22 Haziran’da, son kafilenin ise 25 Temmuz’da kutsal topraklara doğru yola çıkacağı belirtildi.

2020 hac kuraları çekilişi ise, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 9 Ocak 2020 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından saat 10’da bilgisayar ortamında, basına ve kamuoyuna açık bir şekilde gerçekleştirilecek.

Müracaat sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan hacı adayları için kura sonuçları heyecanı ise akşam saat 21.00’da başlayacak. Saat 21.00 itibariyle gündüz çekilen kuraların sonuçları da, kutsal topraklara gitmeye hak kazanan adayların isimleri ile açıklanmış olacak.

9 Ocak saat 21.00’dan itibaren adaylar e-Devlet üzerinden Hac kuraları sorgulama işlemini gerçekleştirebilecek.

​Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunan 2 milyon 298 bin 800 hacı adayının heyecanla beklediği hac kuraları 9 Ocak Perşembe günü çekiliyor.

Kura çekimi Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda elektronik ortamda, noter ve kamuoyu huzurunda yapılacak. Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında ‘Otel ve Oda Tercihli’ hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekilecek. Kura sonuçlarında asil ve yedek tasnifi yapılmayacağı gibi Diyanet ve acente ayırımı da yapılmayacak.

Kura sonucunda 83.430 kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak. Noter huzurunda, kamuoyuna açık yapılacak kura sonuçları, aynı gün saat: 21:00’den itibaren e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabileceği gibi SMS yoluyla da grup başlarına gönderilecek.

Editör: TE Bilisim