Bugün kolay yemek tarifleri arayanlar için lezzetli ve pratik bir tarif olarak seçtiğimiz patlıcanlı sarma köfte tarifi, bugün akşama ne pişirsem düşüncesinde olanların yardımına yetişecek muhteşem bir lezzet! İftara ne pişirsem sorusuna henüz yanıt bulamadıysanız, hazırlayacağınız menüde fırından taze çıkmış leziz mi leziz bir patlıcanlı sarma köfte için de yer ayırabilirsiniz. Malzeme listesi ve yapımı kolay olan bu tarifin yanında hazırlanabilecek oldukça hafif bir tatlı olarak da Fırın sütlaç tarifi, tam kıvamında Fırın sütlaç nasıl yapılır yazısına da buradan erişebilirsiniz. İşte Bugün ne pişirsem? Akşama ne pişirsem diyenlere günün kolay yemek önerileri 20 Mayıs 2020 Çarşamba; Patlıcanlı sarma köfte tarifi, malzeme listesi ve yapılışı haber detayında!..

Bugün akşama ne pişirsem; Patlıcanlı sarma köfte tarifi

Patlıcanlı sarma köfte tarifi için gerekli malzemeler;

750 gr. orta yağlı dana kıyma (döş)

1 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan

1 adet yumurta

1 su bardağı kadar ekmek kırıntısı

Tuz

Karabiber

Pul biber

Kimyon

Zerdeçal

Yenibahar

İçi için gerekli malzemeler;

6 adet közlenmiş kemer patlıcanı

Tuz

Pul biber

Karabiber

Beşamel Sos için gerekli malzemeler;

2 yemek kaşığı kadar tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Tuz

Beyaz biber

Muskat

Üzeri için gerekli malzemeler;

Bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri

Sofralarınızda yer vermek isteyeceğiniz birbirinden lezzetli tarifler için Yemek Tarifleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Patlıcanlı sarma köfte yapılışı;

Köfte yapılışı; Bir karıştırma kabında kıyma, yumurta, ekmek kırıntısı, tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı iyice homojenize oluncaya dek yoğurun.

Patlıcan hazırlanışı; Patlıcanlarınızı fırında ya da ocakta önceden közleyin, kabuklarını soyun ve bir karıştırma kabına alın. İçerisine tuz ve baharat ilave edip karıştırın.

Birleştirme aşaması; Öncelikle tezgahınıza yağlı kağıt serin. Üzerine köfte harcını koyun ve diğer fırın kağıdını üzerine koyup köfte harcını 1 santim kalınlığında açın. Köftenin geniş kısmını kendinize doğru çevirin ve hazırladığınız patlıcanı yayın. Yağlı kağıt yardımıyla köftenizi rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını da kapatarak yağlı kağıtla birlikte her tarafını önce yağlı kağıda ardından alüminyum folyoya sarıp 190 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Köfteyi fırından çıkartın folyo ve yağlı kağıtları da çıkartıp üstü açık şekilde yeniden fırına verin ve 10 dakika kadar üzerinin kızarmasını sağlayın.

Beşamel sos için; Bir sos tenceresine tereyağını alın. Tereyağınız eriyince içerisine unu ekleyin ve renk alana kadar kısık ateşte karıştırarak kavurun. Ardından sürekli karıştırarak süt, tuz, beyaz biber ve muskatı ekleyip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Birleştirmek için; Köfteniz fırından çıkınca üzerine beşamel sosu iyice yayın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Köftenizi tekrar fırına koyun ve kaşar peynirleri eriyene kadar bir süre daha pişirin. Patlıcanlı sarma köfte’yi sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun!..

Editör: TE Bilisim