Cumhurbaşkanlığı iletişimin Başkanlığı 24 Ocak’ta 6,8 büyüklüğünde Elazığ merkezli meydana gelen deprem hakkında “Elazığ sivrice genel durum” isimli hazırlanan infografik yayınladı. İnfografik’te arama kurtarmada görevlendirilen personel sayısı, bölgeye sevk edilen yardım malzemesi sayısı, depremden etkilenen kişi sayısı, hasar gören bina sayısı ile ilgili sayısal veriler bulunurken bölgedeki genel ulaşım hakkında da son durum değerlendirmesi yer aldı.

İnfografik’te öncelikle depremin meydana geldiği bölgede arama kurtarmada görevlendirilen personel durumu hakkında bilgi verilmektedir. Buna göre bölgede 5 bin 93 personelin yanı sıra 636 araç ile 22 arama köpeğinin arama kurtarmaya destek verdiği bildirildi.

25 BİNDEN FAZLA ÇADIR GÖNDERİLDİ

Bir diğer ele alınan konu bölgeye gönderilen yardım malzemesi. İnfografik’te depremzedelerin geçici yaşam alanlarını oluşturulması için 25 bin 393 çadırın sevk edildiği bildirildi. Bunun yanı sıra 27 bin 430 yatak, 66 bin 751 battaniye, 4 bin 312 ısıtıcı, 4 mobil mutfak, 2 sahra mutfak kiti ve 7 ikram aracının bölgeye sevk edildiği açıklandı.

45 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI

Depremin meydana gelmesinin ardından afet bölgesine gönderilen arama kurtarma timlerinin enkazdan sağ olarak çıkardıkları kişi sayısının 45 olarak bildirildi. Ayrıca depremde 41 kişinin de vefat ettiği bilgisi paylaşıldı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan kişi sayısının bin 607 olduğu açıklanırken bu hastaların bin 523’ünün tedavisinin sürdüğü ifade edildi. Ayrıca 84 kişinin de tedavisinin sürdüğü bildirildi.

141 BİNA YIKILDI

Bir diğer konu olan depremin hasar verdiği binalar. İletişim Başkanlığı yayınladığı infografikte toplam olarak 141 binanın yıkıldığı, 3 bin 249 binanın da ağır hasar aldığı bildirildi. Öte yandan 214 bina orta hasarlı olarak kayda geçerken 4 bin 826 yapının da hafif hasarlı olduğu açıklandı.

BÖLGEYE ULAŞIM SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

Son olarak bölgedeki tüm ilçe ve mahalle yollarının açık olduğu belirtilirken, demir yolu güzergahlarında tren seferlerinin sorunsuz devam ettiği bildirildi. Hava meydanlarındaki duruma da değinen infografikte hava ulaşımını aksatacak bir hasarın olmadığı açıklandı.

Öte yandan depremin yaşandığı bölgelerde enerji ve ulaşım arz durumunda hiçbir aksaklığı bulunmadığı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim