Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, TMSF’nin Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) çocuklara tablet dağıtımı projesine destek vermesi dolayısıyla bulunduğu Giresun’da, basın mensuplarıyla Akın Çorap fabrikasında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Rezerv miktarı 405 milyar metreküpü buldu

İktisat

Habere Git

Gülal, Koza Altın’la ilgili ellerinde 200’ün üzerinde ruhsat olduğunu, ciddi bir sondaj çalışmasına başladıklarını belirterek, “Rahatlıkla söyleyebilirim ki çalışmalarımız olumlu. Türkiye’nin muhtelif yerlerinde rezervimiz var. Madende işler biraz ağır gidiyor. Geçen yıl itibarıyla 11 ton ürettik, bunu birkaç yıl içinde 15 tona çıkarmanın hesaplarını yapıyoruz. 37 farklı noktada sondaj çalışması yapıyoruz. Kuyularımız açıldı. Bu ara ülkemize müjdeler geliyor, biz de altında müjdeler verebiliriz.” dedi.

Gülal cümlelerine şöyle devam etti:

Ağrı’da çok güzel bir rezerv bulduk. Bununla alakalı son çalışmalarımız bitti. Önümüzdeki mart-nisan ayı gibi tesisimizin temelini atacağız. İnşallah orada 400- 500 kişiyi de istihdam edeceğiz.”

TMSF Başkanı Gülal, şirketlerin sahip olduğu uçaklara ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, “Uçakları satmakla alakalı bir irade ortaya koyduk, ilana çıktık. Erciyes Anadolu Holding’te 1, Koza’da da 1 uçağımız var. Bir de Koza’nın ABD’de yapılan bir uçağı var. O da bize 2021 Haziran’da teslim edilecek. Akın İpek’in siparişini verdiği ve ciddi bir ödeme yaptığı bir uçak. İptal etseydik ödemenin yanması söz konusuydu. ‘Paramız varken uçağı yaptıralım, bir şekilde değerlendiririz.’ dedik. Bu uçağın bize maliyeti hemen hemen 46 milyon dolar olacak. Gulfstream G500 model bir uçak. Devraldığımızda bu uçak için 7,5 milyon dolar ödeme yapılmıştı. ‘Uçak yapıldıktan sonra satarız.’ diye planlama yapmıştık.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Editör: TE Bilisim