Suriye’de terör örgütü YPG/PKK’nın önderliğinde hareket eden “Suriye Demokratik Güçleri’nin” (SDG) sözde komutanı Ferhad Abdi, (Mazlum Kobani) Twitter’dan bugün dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Abdi, paylaşımında Suriye’de kritik öneme sahip Tel Tamir, Amuda ve Ayn İsa bölgelerine Rus güçlerinin yerleşeceğini belirtti.

YPG KOMUTANI İLE RUS KOMUTAN ARASINDA TOPLANTI!

Kobani, Rusça yaptığı paylaşımda, “Bugün Suriye’de çalışmalar yapan Rus kuvvetlerinin komutanı General Alexander Cheko’yu misafir etmekten onur duyuyoruz. Çok verimli bir toplantı yaptık ve bölgenin güvenliği ve istikrarı için Amuda, Tal Tamer ve Ayn İsa’ya Rus birliklerini konuşlandırma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

RASULAYN VE TEL ABYAD’IN GÜVENLİĞİ İÇİN HAYATİ ÖNEMDE

PKK’dan temizlenen Rasulayn’ın güvenliği açısından büyük öneme sahip Tel Tamir ve Ayn İsa’da bir süredir Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) ile PKK güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyordu. SMO birlikleri bu iki bölge ile birlikte Amuda’yı da kotrol altına alarak M4 Karayolu, Rasulayn ve Tel Abyad’ı terör tehditlerine karşı güvenli hale getirmek istiyor.

Editör: TE Bilisim