ABD yönetiminin Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapmayı planladığı operasyona yeşil ışık yakmasının ardından SDG’den açıklama geldi.

Ana unsurunu YPG/PKK’nın oluşturduğu SDG, Amerikan güçlerinin, kendilerine verdiği sözleri yerine getirmeden Türkiye sınırındaki bölgeden çekildiğini söyledi.

Reuters’a göre, SDG, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenleyeceği operasyonda kendilerini savunmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğini duyurdu.

YPG/PKK’NIN İSİM OYUNU

YPG/PKK, Suriye’de silah ve lojistik desteğiyle kendisine yakın tuttuğu bazı küçük grupları 12 Ekim 2015’te SDG adı altında bir araya getirmişti.

PKK’yı terör örgütü olarak kabul eden ABD de, örgüte, iş birliğine kılıf bulma amacıyla SDG ismini vermişti. ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas, 22 Temmuz 2017’de YPG’nin adını kendilerinin tavsiyesiyle “Suriye Demokratik Güçleri” (SDG) olarak değiştirdiğini itiraf etmişti.

Örgüt, işgal alanlarında yönetimi bölge halkında gibi göstermek için sivil ve askeri meclisler kuruyor.

İKİ GÖZLEM NOKTASINI BOŞALTTILAR

Öte yandan Reuters, ABD’li yetkililere dayandırdığı bir başka haberinde, ABD güçlerinin Suriye’nin kuzeyindeki Telabyad ve Resulayn’daki 2 gözlem noktasını boşalttığını duyurdu.

Editör: TE Bilisim