Üniversite sınavına giren 2,5 milyona yakın öğrenci, YKS sonuçları ve üniversite tercih tarihleri ne zaman açıklanacak merakla bekliyor. ÖSYM tarafından yapılan bilgilendirmede sonuç tarihi belirtilirken tercihlerin de müteakip günlerde başlaması bekleniyor. Öğrenciler hayal ettikleri üniversitelerde öğrenim görebilmek için tercihlerini yapacaklar. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanıyor? 2020 üniversite tercih tarihleri belli mi? Detaylar için haber metnini inceleyebilirsiniz.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR? 2020 ÜNİVERSİTE TERCİH TARİHLERİ BELLİ Mİ?

ÖSYM’den yapılan bilgilendirmeye göre, YKS sonuçları 28 Temmuz tarihinde erişime açılacak. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih kılavuzunun da yayımlanarak üniversite tercihlerinin, 29 Temmuz itibariyle başlaması bekleniyor.

YKS TERCİH KILAVUZU! 2020 YÖK ATLAS YKS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Yaşanan bu durum üzerine, YÖK Atlas tercih robotu ekranı ile 2020 üniversite taban puanları başarı sıralaması merak edilmeye başlandı. 2020 yılı için iki yıllık (ön lisans) ve dört yıllık (lisans) üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralaması henüz açıklanmadı.

Geçtiğimiz yılın taban puanlarına ise YÖK Atlas tercih robotu giriş ekranı üzerinden ulaşabilirsiniz.

YÖK ATLAS YKS TERCİH ROBOTU GİRİŞ EKRANI

YÖK tarafından hazırlanan ve üniversite adaylarının daha bilinçli tercih yapmasını amaçlayan Atlas tercih programı sayesinde, 4 yıllık veya 2 yıllık üniversitelerin geçtiğimiz yıllardaki taban puanları ve kontenjan bilgileri öğrenilebiliyor.

YÖK’ün Atlas uygulaması aracılığıyla, tercih edeceğiniz üniversite bölümünün;

– Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları – Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı – Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler – Yerleşenlerin geldikleri iller – Yerleşenlerin öğrenim durumu – Yerleşenlerin liseden mezuniyet yılları – Yerleşenlerin mezun oldukları lise alanları – Yerleşenlerin mezun oldukları lise grupları / lise tipleri – Yerleşenlerin mezun oldukları liseler – Yerleşen okul birincileri – Taban puan ve başarı sırası istatistikleri – Yerleşen son kişinin profili – Yerleşenlerin YKS net ortalamaları – Yerleşenlerin YKS puanları – Yerleşenlerin YKS başarı sıraları – Ülke genelinde tercih edilme istatistikleri – Yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştikleri – Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversite türleri – Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler – Yerleşenlerin tercih eğilimleri – İller – Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Aynı/Farklı programlar – Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Programlar (Meslekler) – Yerleşme koşulları” öğrenilebiliyor.

YÖK ATLAS TERCİH PROGRAMI EKRANI

Editör: TE Bilisim